2024.04.20, Szombat
Kupolás barlangmedencével épül termálfürdő Lakiteleken
Illusztráció (termalfurdo.hu)

Kupolás barlangmedencével épül termálfürdő Lakiteleken

magyarepitok.hu

2019.01.04. 11:32

A beruházás részeként kialakítanak többek között egy gyerek- és élménymedencét is, a zárt termálpark pedig több mint 3000 négyzetméteren jön létre.

Hirdetés

Lakiteleken nyitott és zárt termálfürdőt, valamint kempinget, illetve hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló épületeket hoznak létre több mint 4,5 milliárd forintból a Ferroép Zrt. kivitelezésében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházó a Népfőiskola Alapítvány, mely a tavalyi évben a Nimród szabadidő- és tájpark és borkatedrális megvalósításával szintén a Ferroép Zrt.-t bízta meg. Lakiteleken emellett, szintén 2018-ban megkezdték a Nemzeti Művelődési Intézet új, 3600 négyzetméteres székházának építkezését a Lakitelek Népfőiskolán.


Változatos termálvilág épül

A nyitott termálfürdő kivitelezése magában foglalja többek között:

  • egy bejárati épület megépítését,
  • vizesblokk és vízgépház épület kialakítását,
  • kupolás barlangmedence építését, valamint
  • ülő-, élmény-, Kneipp- és gyerekmedence kialakítását.

A beruházás részeként átadnak majd 47 darab kemping beállót és létrehoznak egy 40 négyzetméteres főporta épületet is. A zárt termálfürdő és a kapcsolódó gyógyászati tér pedig csaknem 3000 négyzetméteres lesz. A munkálatok elkészülte után 30 napos próbaüzemet követően vehetik majd teljesen birtokba a fürdőt a látogatók.

MegyeLakitelektermálfürdőFERROÉP Zrt.fürdőfejlesztéskemping