2024.03.28, Csütörtök
Hartán új Szociális Alapszolgáltatási Központ épül

Hartán új Szociális Alapszolgáltatási Központ épül

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.01.14. 15:04

Harta hamarosan egy gyönyörű, modern épülettel lesz gazdagabb. A helyben régi Szabó iskolának nevezett épületből alakítják ki az új Szociális Alapszolgáltatási Központot.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 77 millió 960 ezer forintból az átalakítási és korszerűsítési munkálatokat  finanszírozzák. Dollenstein László polgármester tájékoztatása szerint az új Szociális Alapszolgáltatási Központot fizikai megvalósítása március 28-ig befejeződik, az épületet várhatóan április elején veszik birtokba a jelenleg a község különböző épületeiben dolgozó szakemberek.

 

Az önkormányzat erőfeszítései nyomán szépen formálódik Harta központja. A régi, helyben csak Szabó iskolának nevezett házas ingatlanból alakítják ki a Szociális Alapszolgáltatási Központ új épületét, amelynek környezete is megújul.  

A megvalósítás alatt álló projektről Dollenstein László polgármester elmondta: a korábban iskolaként működő létesítményt az 1900-as évek elején építették. Az U alaprajzú volt iskola dél-nyugati szárnyát elbontották, helyére az új alaprajznak megfelelő épületrész került. Az iskolát mintegy 20 éve, észak-keleti irányba bővítették, így azt a már korszerűbb anyagok következtében csak felújítják.

A munkálatok során a teljes homlokzat külső szigetelését, a külső és belső nyílászárók, a belső padozat cseréjét elvégzik. A mennyezet szigetelése, burkolás, oldalfalak vakolása, a meglévő falak vakolásának javítása, a festés és mázolás várhatóan március végéig befejeződik.

A TOP pályázaton elnyert 77 millió 960 ezer forintból megvalósuló modernizálás része, hogy férfi és női akadálymentes vizesblokkokat alakítanak ki, de a villamos hálózatot és az épületgépészeti berendezéseket is korszerűre cserélik- mondta a polgármester.
Dollenstein László emlékeztetett: a projekt megvalósítása azzal kezdődött, hogy az épület új alaprajz szerinti kialakításához szükséges bontási munkálatokat a JETA pályázatán elnyert 40 millió forintból elvégezték.

A településvezető szerint a fejlesztés egyik fő célja, hogy a szociális alapszolgáltatásban jelenleg más és más helyen dolgozó szakemberek egy épületbe kerüljenek. A beruházástól azt is várják, hogy az egy helyen történő munkavégzés a szakmai együttműködést és kommunikációt is hatékonyabbá teszi, valamint a központhoz forduló kliensek ügyintézése egyszerűsödik.

Az önkormányzat szempontjából az sem elhanyagolható, hogy a TOP-os pályázat segítségével egy régi, használaton kívüli, immár külsőségében is mutatós épülettel, parkosított környezetével, az oda vezető, térburkolattal ellátott járdákkal, terekkel lesz gazdagabb a község - fejtette ki Dollenstein László, Harta község polgármestere.

 

 

MegyeHartaTerületi- és Településfejlesztési Operatív ProgramSzociális Alapszolgáltatási Központ