2024.04.26, Péntek
Véget ért a Bács megyei Kormányablak busz idei körútja

Véget ért a Bács megyei Kormányablak busz idei körútja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2018.12.08. 17:47

Júniusban vette kezdetét a Kormányablak busz megyejárása, az azóta eltelt idő alatt összesen 11 járásban, és majdnem minden településen járt.

Hirdetés

128 alkalommal került sor a kitelepülésére, közel 2500 ügyben valósított meg tényleges ügyintézést, és több mint 1200 alkalommal nyújtott ügyintézések nem minősülő tájékoztatást az ügyfelek részére.

Az eredmények felülmúlták a várakozásokat és az elvárásokat, a busz működése mellett nem tapasztaltak a kormányablakokban ügyfélszám-csökkenést, ami azt is igazolta, hogy szükség van a kormányablak-busz szolgáltatásaira.

Többségében a települések önkormányzatai előtt települt le a busz, de meglátogatott több szociális intézményt, a Bács-Kiskun Megyei Kórházat, művelődési házakat, iskolákat és a Kecskeméti Pályaválasztási Kiállítást is.

Az önkormányzatok maximálisan segítették a kormányhivatal munkáját, a lakosság tájékoztatása minden állomás előtt mind szórólapokon, mind a kormányhivatal és az önkormányzatok honlapján megtörtént.

Valamennyi településen örömmel fogadták az ügyfelek a buszt, és rendkívül hasznosnak találták a kihelyezett ügyfélfogadást. A visszajelzések nagyon pozitívak, sokan érdeklődtek arról, hogy a busz rendszeresen fog-e a településükön megjelenni, legközelebb mikor és hova fog menni. A tapasztalatok szerint elsősorban az idősebb korosztályt képviselők, az egészségügyi okok miatt nehezebben közlekedők, kisebb számban a fiatalabb korosztály és családosok vették igénybe a szolgáltatásokat.

A legkeresettebb ügytípusok a buszon is – akár csak a kormányablakokban – a személyi és lakcím igazolvány ügyintézés, az ügyfél-kapu nyitás, a szociális ügyek és a vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyek intézése.

 

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalMegyeKormányablak busz