2024.03.28, Csütörtök

Ismét lehet pályázni női hallgatók részére kiírt mentorprogramra

Neumann János Egyetem

2018.10.18. 10:54

A projekt során az ABB Kft. öt végzős hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázatra 2018. október 8. és november 9. között lehet jelentkezni.

Hirdetés

Az ABB Kft. immáron a negyedik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját.

A női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során a vállalat öt női műszaki felsőoktatási hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel konzultáción vesznek részt öt hónapon keresztül havi egy alkalommal. A nyertesek betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, és előfordul, hogy a későbbiekben valaki gyakornokként csatlakozik az ABB csapatához. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

A pályázat a 2. és 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc női hallgatóknak szól, akik aktív – nappali, esti, levelező, aktív féléves – hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi műszaki főiskolán vagy egyetemen.

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

„Női mentorprogramunk a vállalat esélyegyenlőségi törekvéseivel összhangban a nők szakmai elfogadását szeretné erősíteni a műszaki pályákon, és bátorítja a női hallgatókat, hogy ezt a karrierutat válasszák. Ez a negyedik év, hogy kiírjuk ezt a sikeres programot, amelyről évről évre nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a résztvevőktől és a kollégáktól egyaránt. Több munkatársunk is a mentorprogramban való részvételt követően kezdte meg munkáját nálunk” – mondta el Taira-Julia Lammi az ABB Kft. ügyvezetője.

MegyeNeumann János EgyetemmentorprogramABB Kft.