2024.03.28, Csütörtök

Őrizetbe vette a NAV egy fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjait

mti

2018.04.17. 15:30

A megalapozott gyanú szerint a számlagyárat három férfi koordinálta, a bűncselekményben részt vett a szervezet egyik vezetőjének felesége és sógora is, valamint egy testvérpár cége is fogadott be hamis iratokat.

Hirdetés

Őrizetbe vették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi pénzügyi nyomozói annak a bűnszervezetnek a vezetőit és tagjait, amely több mint hárommilliárd forintról állított ki fiktív számlákat - közölte a NAV kedden az MTI-vel.A számlák alapján közel hétszázmillió forint áfát helyeztek jogosulatlanul levonásba, amelynek megtérülésére a NAV pénzügyi nyomozói ingatlanokat, bankszámlákat, járműveket és törzsbetétet vettek zár alá. A bűnszervezet három vezetőjét és nyolc társukat őrizetbe vették, valamint még további négy személyt gyanúsítottként hallgattak ki. A harmadik vezetőt az autópályán "kapcsolták le", mert a helyszíni intézkedések alatt Romániából hazaindult.

A közlemény szerint a NAV mintegy harminc helyszínen foglalt le bizonyítékokat, mentett le adatokat és állított elő gyanúsítottakat. Az akciót segítette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya is, mivel a bűnszervezet egyik vezetőjénél engedéllyel tartott vadászfegyverek is voltak.
A bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás esetén akár húsz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Megyefiktív számlaBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság