2024.04.25, Csütörtök

Megkezdődött a mezeifutó versenyszezon

honvedelem.hu

2018.04.08. 13:49

Verőfényes, de kissé szeles tavaszi időjárás fogadta a versenyzőket április 4-én Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis idei első sportrendezvényén, az alakulat mezei futóbajnokságán.

Hirdetés

Bár szolgálati feladataik ellátása miatt sokan „igazoltan” távol maradtak, ennek ellenére több mint hatvan sportoló indult a kecskeméti repülőbázis mezei futóbajnokságán. A résztvevőknek Minkó Ottó alezredes, a bázis kiképzési főnöke kívánt sportszerű és balesetmentes küzdelmet.

Ezt követően - egy rövid technikai értekezlet és bemelegítés után - rajthoz is állt a 3000 méteres gyakorlóöltözetes, majd a 6000 méteres sportöltözetes versenyszámokra nevezettek mezőnye.

Rendkívül jó eredmények mindkét távon születtek: Darabos Nándor törzsőrmester például 12,18 perc alatt futotta le a gyakorlóöltözetes távot, Jekkel László zászlós pedig 23,14 perc alatt ért célba a sportöltözetes versenyszámban.

Egy gyors átöltözést és a gyakorló gépkarabélyok felvételét követően pedig a 4x1000 méteres váltófutás résztvevői álltak rajhoz. Ezen a távon a bázistörzs és a zászlóaljak csapatai mérték össze erejüket és kitartásukat – a törzs csapatának harmadik futójaként Minkó alezredes, kiképzési főnök a képzeletbeli dobogó harmadik fokára segítette a vezető szervek csapatát. 

Az eredményekről a honvedelem.hu-ra kattintva olvashat.

 

KecskemétMegyeMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázismezei futás