2024.04.24, Szerda
Busz segíti a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkáját
bacsmegye.hu

Busz segíti a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkáját

2018.04.05. 10:47

A busz munkába állításával lehetőség nyílik arra, hogy a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokat a jövőben olyan helyekre is eljussanak (kistelepülések, rendezvények, fesztiválok, nagy munkáltatók), ahol eddig nem voltak adottak technikai lehetőségek.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormányablak busza 2018. április 5-én mutatkozott be a nagyközönségnek Kecskeméten a Deák Ferenc téren, a Hírös Agóra előtti területen. Ezen a napon 15 óráig várja az érdeklődőket, hogy a gyakorlatban is megmutathassák, milyen felszereltséggel, milyen ügytípusokban várja a leendő ügyfeleit a mobilizált ügyfélszolgálat.

A cél változatlan: az ügyintézést közelebb vinni az állampolgárokhoz.

 

A busz avatásának sajtótájékoztatóján Kovács Ernő Kormánymegbízott elmondta, hogy a tavalyi esztendőben kapott a hivatal egy feladatot, miszerint az egészségügyben dolgozók számára meghatározott időn belül el kellett készíteni az elektronikus személyi igazolványt, amely majd az elektronikus egészségügyi adatoknak a felviteléhez, illetve a betekintéshez lesz szükséges. Voltak akkor még személyek, akiknek hiányzott ez a fontos okirat. Akkor a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kormányablak buszát kérték kölcsön, amivel kivonultak a Bács Kiskun Megyei Kórházba, hogy határidőre mindenkinek legyen személyigazolványa. Ez a nap nagyon sikeres volt, hiszen akkor több mint száz ember jelent meg, és néhány perc alatt elvégezte a két kolléga a két munkaállomáson az ügyintézést.

Ezzel a busszal egy rendezvényre, egy céghez ki lehet települni, így az ott dolgozó munkatársakat csak nagyon rövid időre kell kivonni a munkából, a két munkaállomáson pedig 1565 feladatot el tudnak végezni.

 

Salacz László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a közigazgatást minél közelebb kell vinni az emberekhez, így olyan Járások is hozzájuthatnak a KAB buszhoz, amelyekben olyan települések vannak, ahol a távolságok akadályozzák az ügyintézés gyorsaságát.

 

Zombor Gábor országgyűlési képviselő gratulált a buszhoz, a kormányhivatal dolgozóinak hogy mekkora munkát végeztek el, amikor a közigazgatást elindították egy átalakítási úton. Ügyfélbarát, korszerű lett, most már szinte minden ügy egy helyen kezelhető. Nagy dolog, hogy egy ilyen mobil munkaállomás is el tud indulni, így a kistelepülések is be tudnak kapcsolódni. Ez egy olyan lehetőség, ami felemeli a kistelepülések lakóit is, és ezzel a közigazgatási modernizációval, illetve azzal, hogy 2019-től elindul a Modern Falu Program, nagy lépést tud tenni a vidék.

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétMegyeKormányablak busz