2024.03.19, Kedd
Új uszodát és élményfürdőt kap Baja
Látványterv: Hajós Építész Iroda Facebook-oldala

Új uszodát és élményfürdőt kap Baja

magyarepitok.hu, baja.hu

2018.03.20. 14:27

A projekt első lépésében a Petőfi-szigeten 50 méteres versenymedencével épül új uszoda a régi közelében.

Hirdetés

Új uszoda és élményfürdő épül Baján. A projektről Zsigó Róbert államtitkár és Fercsák Róbert, a Bács Kiskun megyei város polgármestere számolt be.

A Petőfi-szigeten, a projekt helyszínén tartott sajtótájékoztatón kiderült, három ütemben valósul meg az építkezés. Az első lépésben a jelenlegi uszoda mögött jön létre az új, 50 méteres, fedett versenymedence. Amint ez elkészül, kezdődhet a régi uszoda felújítása. A közel 12 milliárdos beruházás harmadik szakaszában egy élményfürdő is megépül a jelenlegi uszodával szemben.


Út- és parkolóépítés is kapcsolódik a fejlesztéshez

A sportberuházás közbeszerzésének tavaly márciusi eredményhirdetése szerint a koncepciótervet a Hajós Építész Iroda Kft. készítette el az összesen 48 ezer négyzetméternyi érintett telekterületre. A területen jelenleg az 1980-as évek elején épült városi sportuszoda működik egy 25 méteres kismedencével, valamint egy feleakkora gyermekmedencével.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent a bajai sportfejlesztést (a számok alapján a fejlesztés egy bizonyos részét – a szerk.) támogató kormányhatározat. A hirdetmény tárgya „a berettyóújfalui strand, uszoda és gyógyvizes fürdő kibővítése”, valamint ehhez kapcsolódóan „út- és parkolóépítés”. A határozat szerint a beruházás teljes költségigénye 1,262 milliárd forint, "melyből a központi költségvetésből mindösszesen legfeljebb 1,072 forint kerül biztosításra".

A mfor.hu értesülése szerint Baján már a 2015-ös fejlesztési tervekben is szerepelt a beruházás, amire a helyiek körében nagy igény lenne, ám megvalósítását nem segítette, hogy a próbafúrások nem találtak termálvizet a területen.

sportberuházásokBajaMegyeuszodaépítésHajós Építész Iroda Kft.