2024.03.28, Csütörtök

Az elmúlt évek sikeres versenyeit követően idén is a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságát.

Hirdetés

A megyei rendőr-főkapitányság 2018. február 28-án a Kecskeméti Fürdőben rendezte meg az országos versenyt, amelyet Dávid Károly rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitott meg.

A megmérettetésen a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó 29 szerv összesen 292 versenyzője vett részt. Az indulók három korcsoportban 50, illetve 100 méteres távon gyors-, mell- és hátúszásban mérték össze erejüket. Gyorsúszásban férfi, női és vegyes-váltó versenyszámot is rendeztek.

Az összetett csapatversenyben a Készenléti Rendőrség úszói végeztek az I. helyen, a II. helyezést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, a III. helyezést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzői érték el.

Az országos rendőrfőkapitány különdíját legeredményesebb női rendőr versenyzőként Plásztán-Kopcsa Kamilla, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság úszója, férfi rendőrként Körösi Tamás, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője kapta.

MegyeBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságKecskeméti Fürdő Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokság