2024.04.20, Szombat

Lerakták az új óvoda alapkövét Petőfiszálláson

petofiszallas.hu

2018.03.05. 16:30

2018. március 1-én téli időjárás közepette, de a lelkesedéstől fűtött ünnepi hangulatban került sor a Petőfiszállási Csicsergő Óvoda új épületének alapkőletételére. 

Hirdetés

Az ünnepség az időkapszula elhelyezésével vette kezdetét a Móra Ferenc és a Kossuth Lajos utca sarkán, az új épület helyén. A kapszulát közösen engedte le Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, Szász János polgármester, Kőrös Anikó óvodavezető, Balla Barnabás plébános illetve az óvodás gyermekek. Az örömteli esemény megünnepléseként az óvodások léggömböket engedtek fel közösen az alapkőletétel résztvevőivel együtt.


Ezt követően az ünnepség a Faluházban folytatódott a hideg időjárásra tekintettel. Szász János köszöntőbeszédével vette kezdetét a rendhagyó ünnepi megemlékezés. Beszédében a következőket emelte ki:
„Egy gyermek Isten ajándéka. A gyermekkor Isten rendelése. Azt sem visszafogni, sem felgyorsítani nem szabad. A ránk bízott gyermekeket nyugodt, szeretetteljes nevelésben kell részesítenünk. Mindezt eddig is megtettünk, de jövő évtől egy olyan óvoda falai közt tehetjük majd, ahol a helységek és a gondozás körülményei mind a hazai, mind az Európai Uniós követelményeknek maximálisan megfelelnek. A gyermekek megkapják mindazt az élményt, ami életük végéig köti majd őket az anyanyelvhez, a szülőföldhöz és a településünkhöz.” 

 

Továbbá sor került a "Közlekedésbiztonság fejlesztése" című pályázat során elkészült új utak, buszöblök ünnepélyes átadására is, ami szintén az hozzájárul majd az új óvoda biztonságos megközelíthetőségéhez.

Ünnepi beszédet mondott Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke, és Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kőrös Anikó a Petőfiszállási Csicsergő Óvoda vezetője, aki közvetlen hangon és lelkesítő vidámsággal szólt a Faluházat betöltő vendégsereghez. Ezt követően az óvodások kifejezetten erre az alkalomra összeállított műsora következett. A jelenlevőket a szervezők egy kis teával, zsíros kenyérrel és pogácsával látták vendégül, akik közül sokan hosszan és jó hangulatban beszélgettek az ünnepi műsor után.

Szász János polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a petőfiszállásiak álmának valóra váltását. Egy új óvoda épülése országos szinten sem mindennapos esemény, de Petőfiszállás Magyarország azon településeinek egyike, ahol a gyermeklétszám emelkedése szükségessé és indokolttá tette ezt.

A Petőfiszállás Községi Önkormányzat köszönetét fejezi ki Lezsák Sándor Elnök Úrnak és segítőinek, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak, Petőfiszállás Képviselő-testületének, a Petőfiszállási Csicsergő Óvoda dolgozóinak, a Petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ és a Petőfiszállási Konyha dolgozóinak, a Nagycsaládosok Egyesületének, a Polgárőr Egyesületnek és a Petőfi Sándor Általános Iskola dolgozóinak. 

forrás: Petőfiszállás / Nagy Tímea

Galéria

MegyePetőfiszállásCsicsergő Óvoda