2024.03.29, Péntek
Több mint 50 cég érdeklődik a munkahelyteremtő beruházások támogatásáról Kecskeméten

Több mint 50 cég érdeklődik a munkahelyteremtő beruházások támogatásáról Kecskeméten

bacsmegye.hu

2018.01.12. 11:01

Munkáltatói Fórum keretében mutatták be ma délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci Osztályának munkatársai a mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatási lehetőségeit.

Hirdetés

Kollár Péter főosztályvezető nyitotta meg a Munkahelyteremtés 2018. című rendezvénysorozat soron következő eseményét, és biztatta a jelenlévő cégek képviselőit, tudjanak meg minden információt a pályázattal kapcsolatban, és használják ki az adott lehetőségeket. Az előadás után konzultációkra is sor kerül, ahol további kérdések kerülhetnek megválaszolásra, az adott vállalkozások konkrét lehetőségeinek feltérképezésével.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére.

A pályázat célja a kkv-szektor fejlesztésén túl a helyi gazdaságok megerősítése, a területi különbségek csökkentése és a hátrányos térségek felzárkóztatása.
A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják .

A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimális) támogatásként nyújtható, melynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként további 500 ezer forint, illetve amennyiben az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételét vállalják a pályázók, új munkahelyenként további 800 ezer forint támogatást kaphatnak.

Bács-Kiskun megyei beruházások esetén a pályázatot 6000 Kecskemét, Klapka u. 34. szám alatti címre kell megküldeni. Pályázatok beküldési határideje: 2018. január 06-tól 2018. február 9-ig, kizárólag Magyarországon feladott könyvelt postai küldeményként, vagy gyorspostai/futárpostai szállítás igénybevételével, a pályázati dokumentációban meghatározott feltételek szerint.​

A munkaerő-piaci program pályázati időszaka 2018. január 6-tól nyílik meg, és a 2018. február 9-én zárul le.

A mellékelt link, valamint link tartalmazza a pályázati felhívást és a szükséges dokumentációkat.

 

 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétMegyemunkahelyteremtő beruházás