2024.04.18, Csütörtök

Új vezető a Városgazdasági Kft. élén

kecskemet.hu

2017.12.28. 11:00

Rendkívüli ülésen választotta meg az új ügyvezetőt a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság. A Kft. élére Csongor Attila került. A korábbi vezető, Dr. Lassú Tibor Attila a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft-nél folytatja szakmai tevékenységét.

Hirdetés

 

A változtatásokra a hulladékkezelés feladatainak átszervezése miatt volt szükség, mivel a Városgazdasági Kft. feladatait a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. veszi át. A változások jövőbeli fejlesztéseket is hoznak a térségbe.

– 9,7 milliárdos pályázati fejlesztési lehetőségünk van a Duna-Tisza közének 101 településre vonatkozóan. Ennek a cégnek a feladata lesz a folyamat levezénylése, mechanikai-biológiai válogató építése Kecskeméten, illetve Cegléden, valamint több településen válogató és átrakó építése – mondta dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

Az új vezetés és az új cég fejlesztései a lakosság számára is érzékelhető minőségbeli változásokat eredményeznek a következő években.

– A zsákos szelektív gyűjtés meg fog változni. Kukákat fogunk venni, részben ebből a pénzből. Természetesen gépjárműveket, vagyis a gépjárműparkot is megújítjuk, és egy kukás rendszerre fogunk átállni. Ez több városban már így működik, aki ért hozzá, azt mondja, hogy sokkal jobb ez a rendszer – tette hozzá a polgármester.

A VG Kft. ügyvezetője eddig dr. Lassú Tibor Attila volt, aki a központosított hulladékgazdálkodási szervezet keretei között folytatja majd szakmai tevékenységét. A VG Kft. új ügyvezetőjének Csongor Attilát választották. A Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság rendkívüli ülésén döntöttek továbbá a Városüzemeltetési Kft. és a Városgazdasági Kft. új felügyelő bizottsági tagjairól is.

KecskemétMegyehulladékgazdálkodásVárosgazdasági Kft.Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság