2024.04.19, Péntek

Kiemelkedő évet zárt a PADMA

kecskemet.hu

2017.12.20. 15:00

"Szebb évet nem is zárhattunk volna." - így értékelte az elmúlt esztendőt dr. György László, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatója. A Bozsó Gyűjteményben tartott december 19-i karácsonyi rendezvényre filmvetítéssel, versekkel, a Nova Prospect együttes előadásával és meglepetéssel is készültek a résztvevők számára.

Hirdetés

 

Az úgynevezett kisvállalati fázisból jól működő, sikeres céggé nőtte ki magát a PADMA az elmúlt év folyamán, sikeres időszakot tudhat maga mögött. Ezt ünnepelték meg az összegyűltek az alapítvány keddi évzáró, karácsonyi rendezvényén a Bozsó Gyűjteményben.

 

A Neumann János Egyetem új campusának építkezéséről vetített kisfilmmel, a Nova Prospect zenekar igényes előadásával, köszönőbeszédekkel zárták le a 2017-es esztendőt. A résztvevők legnagyobb meglepetésére, dr. György László is gitárt ragadott, és saját zenéjével szórakoztatta a közönséget.

 

Dr. György László elmondta, Kecskeméten egy olyan szellemi központot szeretnének létrehozni, amely a világ élvonalához tartozik.

- Ennek az alapjait már lefektettük. Elértünk egy kritikus tömeget, nagyon tehetséges szakemberek kerültek hozzánk - hangsúlyozta az alapítvány igazgatója. Létrejött a gazdaságtudományi kar, elindították a FIT programot, elindult a Neumann János Egyetem országosan is elérhető blogja. Ezek olyan eredmények, melyekre nem csak a PADMA, de az egész város is büszke lehet.

 

És a fejlesztéseknek még koránt sincs vége. Jövőre felpezsdül az élet Kecskeméten, ígérte az alapítvány igazgatója. Egy nemzetközi tudományos folyóirat alapjait is hamarosan leteszik, azonban ennek ténylegesen pozitív következményeit csak a későbbiekben tapasztalhatja majd a lakosság.

KecskemétMegyePallas Athéné Domus Mentis Alapítvány