2024.03.28, Csütörtök

Elkészült Kelebia új Kézilabdacsarnoka

pannontv.com, Bányai Gábor országgyűlési képviselő

2017.12.10. 07:56

Nevével ellentétben, ez egy többfunkciós sportcsarnok, ahol a kézilabda mellett, kosárlabda, foci és más labdajátékok is játszhatóak.

Hirdetés

Egy 20 éves álom vált valóra az új kézilabdacsarnokkal - jelentette ki Maczkó József. Kelebia polgármestere hozzáfűzte, az álom azonban ezzel még nem ért véget, hiszen újabb terveik vannak: „Olyan színvonalú csarnokot hoztunk létre, amely akár nemzetközi mérkőzések lejátszására is alkalmas. Szándékaink szerint, reményeim szerint 1-2 év múlva arról tudok beszámolni, hogy itt egy edzőtábort hoztunk létre. Szállással, sportcsarnokkal, sportpályákkal, ökoturisztikai résszel. Ezen dolgozunk most.”

A magyar kormány 615 millió forinttal támogatta a sportcsarnok megépítését. Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntőbeszédében kiemelte, a legjobb befektetés az építkezés: „Bízunk abban, hogy itt akár a kelebiai fiatalok, idősebbek ebben a csarnokban, amely korábban itt nem volt, kihasználják bármilyen sportágra, mert akkor az egészségüket védik, és védik ezzel az egész országot, mert kevesebbe fog kerülni az egészségügy fenntartása a nemzetünknek.”

 

Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szerint nagyon fontos, hogy minél többen használják majd a sportcsarnokot, és minél több gyermek sportoljon: „Nekem nagyon örül a szívem, mert most itt a sok gyermeket látom, a sok csillogó szemű gyereket. Ez az értelme, ez a munkánknak is, hogy minél jobban népszerűsítsük a sportot. Annak meg az egyik alapfeltétele, hogy legyen megfelelő sport infrastruktúra.”

 

Az nemzeti színű szalag átvágása előtt a falu plébánosa, Pribitek László megáldotta a létesítményt. Az ünnepélyes átadó után a helyi általános iskola fitness bemutatóval kedveskedett a vendégeknek, majd kezdetét vette az 1. Kelebia futsal kupa.

forrás: Pannon RTV

Galéria

Megyekelebiakézilabdacsarnok