2024.03.29, Péntek

Kecskeméti gimnazisták jutottak a PénzSztár verseny elődöntőjébe

2017.11.10. 08:48

A Kecskeméten megrendezett Dél-Alföldi regionális középdöntő eredménye alapján a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata jutott be az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének november 23-i elődöntőjébe.

Hirdetés

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének idei rekordszámú, összesen 1240 négyfős csapata közül a 7 régió és a határon túli magyar lakta területek legjobb 5-5 alakulata vett részt a november 9-én – 8 helyszínen párhuzamosan – megrendezett középdöntőben. A résztvevőknek változatos témák és feladattípusok során kellett számot adniuk pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismereteikről, rátermettségükről a háromfős szakmai zsűri előtt. A fordulóban szerepeltek kvízkérdések, mozaikszavak és tippelős játékok. A csapatoknak egy hallott szövegben kellett felfedezniük a hibákat, egy hivatalos dokumentumban kellett azonosítaniuk a hiányos vagy téves információkat, valamint egy számítást is elvégezniük. Több olyan feladat is helyet kapott a fordulóban, amely során a versenyzőknek szóban kellett kifejteniük egy témát: összefoglalták egy – a régiójukban, környezetükben tevékenykedő – eredményes vállalkozás vagy vállalkozó sikerének titkát, megadott pénzügyi témákban érveltek, eljátszották, hogy egy szakértőhöz ügyfél érkezik, akinek tájékoztatást adtak a lehetőségeiről, valamint gazdaságtörténeti források alapján tartottak rövid prezentációkat.

 

A verseny Dél-Alföldi regionális fordulójának házigazdája a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága volt, ahol a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata, a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola GetSchwifty nevű csapata, a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának és Kollégiumának Monetáris Tanács nevű csapata, a Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziumának Taptap nevű csapata és a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának Válságkezelők újratöltve nevű csapata mérte össze a tudását. Közülük a Fal Utca Rókái csapata végzett az első helyen, és ezzel továbbjutott a 2017. november 23-án Budapesten megrendezendő elődöntőbe.

 

Az elődöntő résztvevői közül a legjobb négy csapat mérkőzhet meg egymással a 2017. december 7-én, a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartandó országos döntőben. A győztes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége pedig egy-egy okostelefonnal díjazza, de a versenyzőket további értékes nyeremények is várják. A szervezők olyan tudásalapú szakmai díjakkal – továbbképzésekkel és tréningekkel – is készülnek a csapatok megjutalmazására, amelyek támogatják a verseny célját.

MegyeBolyai János GimnáziumPénzSztárPénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Verseny