2024.03.28, Csütörtök

Bácsbokodról is megindulhat a tej és tejtermékek kiszállítása a Kínai Népköztársaságba

Földművelésügyi Minisztérium

2017.11.17. 11:10

A Földművelésügyi Minisztérium több éves egyeztetéseinek köszönhetően mától lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére.

Hirdetés

Az FM és a kínai hatóság közötti tárgyalásoknak, valamint az előző két évben lezajlott sikeres magyarországi helyszíni ellenőrzéseknek köszönhetően ezen túl Székesfehérvárról, Csornáról, Bácsbokodról, Szegedről, Zalaegerszegről, Veszprémből, Répcelakról, Kaposvárról, Szekszárdról, Vácról, Hajdúböszörményről, és Kacsótáról is megindulhatnak a kiszállítások.

 

A kormány a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások számára új piaci lehetőségeket biztosítson, mindemellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei tanácsadással segítik az előállítókat, forgalmazókat, hogy megfeleljenek az EU-n kívüli országok speciális elvárásainak. A szakpolitikai képviselők amellett, hogy támogatják a hazai előállítók fejlődését, a kiváló minőségű magyar élelmiszerek is ismertebbé válhatnak a külföldi vásárlók körében.

 

A tárgyalások folytatódnak. Az agrártárca célja az engedélyezett létesítmények körének mielőbbi bővítése minden eddig engedélyezett termékkörben.

MegyeBácsbokodtejüzem