2024.03.28, Csütörtök

Megkezdődött a turisztikai kerékpárutak kitáblázása - Dunaföldvár-Kecskemét szakasz is érintett

MTI

2017.10.07. 14:41

Kisforgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyeznek el útirányjelző és információs táblákat.

Hirdetés

 

Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg.

A közlemény szerint az NFM 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kisforgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyez el útirányjelző és információs táblákat.
    

A 2017-es forrás hét kiemelt turisztikai kerékpárút kitáblázásának költségeit fedezi a Fertőd-Keszthely, a Pannonhalma-Veszprém-Balatonfüred, a Nagykanizsa-Szepetnek-Semjénháza-Murakeresztúr, az Eger-Mezőkövesd-Poroszló, a Tokaj-Mád-Sárospatak, a Dunaföldvár-Kecskemét- Békés szakaszokon és az EuroVelo11 kritikus szakaszain, mintegy 900 kilométeren.
    

A munkálatok útirányjelzők kihelyezésével kezdődtek meg Pannonhalma és Balatonfüred között 110 kilométeren, Fertőd és Keszthely között pedig 126 kilométeren összesen 73 millió forintból.
    

Emlékeztettek, 2020-ig mintegy 70 milliárd forint uniós és 36 milliárd forint magyar forrás áll rendelkezésre hivatásforgalmi és turisztikai célú kerékpárutak és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.KecskemétMegyeturisztikai kerékpárutakútirányjelző