2024.04.18, Csütörtök

Újabb iskolák újulhatnak meg Bács-Kiskunban

mti, csalad.hu

2017.08.29. 10:16

Új, átfogó iskolafejlesztési program kezdődik: A felújítások először azokban a megyékben ‒ Borsod, Bács-Kiskun ‒ kezdődnek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, de a népsűrűség is fontos szempont.

Hirdetés

Újabb iskolafejlesztési programit indít a kormány – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta: a kabinet 527 intézmény megújításáról döntött, 81,2 milliárd forint uniós forrásból egy éven belül megkezdődnek a fejlesztések, amelyeknek 3 éven belül kell befejeződniük.

A programban állami fenntartású általános és középiskolák vehetnek részt. A lefedett 398 településből 292, tehát kétharmad hátrányos helyzetű térségben található, többségük Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében. 436 iskolában felújítás, 91 intézményben bővítés várható. A bővítés célja, hogy az iskolákban biztosítva legyenek a 21. század versenyképességi elvárásainak megfelelő feltételek, vagyis a korszerű tantermek, szaktantermek, laborok, nyelvi képzési helyszínek, informatikai eszközök. A felújítás pedig kifejezetten a tanulók oktatását és tanulását szolgáló terek korszerűsítését célozza. Szólt arról is: 2014-2017 között 38,7 milliárd forintból 500 iskola felújítása már megtörtént.

Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár kiemelte: hétfőn elkezdődnek a kiértesítések, amelyek néhány napot vesznek maximum igénybe.

 

Forrás: mti, csalad.hu

MegyeoktatáskormányBács-Kiskun megyefejlesztésiskolafelújítás