2024.04.23, Kedd

Lakitelek gőzerővel hajt a kerékpárutakért

lakitelek.hu

2017.07.28. 16:09

A pályázat már beadásra került a Lakitelek-Kerekdomb útszakaszra, mely az első és második elbírálásban nem kapott elég támogatást, de a lobbinak köszönhetően újra a bírálók asztalára került.

Hirdetés

Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a Lakitelek-Kerekdomb közötti kerékpárút megvalósuljon, és az elképzelések valóra váljanak. Nem csak a lakitelekieknek, de a kerekdombiaknak és a tiszakécskeieknek az az érdeke, hogy a kerékpárút megvalósuljon.

ALakitelek önkormányzata is tagja annak a kerékpáros munkacsoportnak melyet a megye hozott létre. A munkacsoport összegyűjtötte a megye még hiányzó kerékpáros útvonalait. Ezek közül, ami a települést is érinti, az a Lakitelek-Kerekdomb, Lakitelek-Tiszaug és a Nyárlőrinc-Kecskemét hiányzó szakasza.

Az elmúlt időszakban megjelent egy aláírásgyűjtő ív, amit a Tölgy Alapítvány kezdeményezett, a Lakitelek-Kerekdomb közötti kerékpárút mellett. Az önkormányzat köszöni a civil szervezeti kezdeményezést is a kerékpárút érdekében, de természetesen saját maga is mindent megtesz, hogy a fent említett kerékpárutak minél hamarabb megépüljenek. Egyre többen közlekednek a településen kerékpárral, már nemcsak munkába járás, hanem sport és hobbi célból is. Lakitelek kerékpáros településsé szeretne válni és egy másik pályázatból kerékpáros pont kialakítását is tervezik.

 

MegyeLakitelekkerékpárútKerekdomb