2024.04.24, Szerda

A kiskőrösi Szénási Bendegúz nyerte meg a KRESZ Faktor vetélkedőt

formula.hu, Kiskőrös

2017.07.03. 06:47

A Hungaroringen tehette próbára ügyességét és alkalmazkodó-képességét a KRESZ-Faktor vetélkedő döntőjének ötven résztvevője június 13-án. Közülük került ki az a szerencsés friss jogosítványos fiatal, Szénási Bendegúz, aki hazavihette a főnyereményként felajánlott Volkswagen up!-ot.

Hirdetés

 

A figyelemfelhívó országos vetélkedő-sorozat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére indult útjára március végén, melynek fővédnöke Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. A kampányt a Közlekedéstudományi Intézettel és az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal szoros együttműködésben a Hungaroring Sport Zrt. valósította meg.

Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte: „A statisztikák azt mutatják, hogy a balesetek okozói kilencven százalékban, mi magunk vagyunk, vagyis a közlekedés résztvevői. Ezért is nagyon fontos, hogy a KRESZ-Faktorhoz hasonló szemléletformáló kampányokkal tegyünk a közlekedésbiztonságért,és arra ösztönözzünk mindenkit, hogy még inkább figyeljünk egymásra az utakon. A statisztikák szerint az is tény, hogy a friss jogosítványosok vannak a legjobban kitéve a balesetveszélynek, így különösen fontos, hogy ennek a korosztálynak a figyelmét is ráirányítsuk a közlekedésbiztonság fontosságára. Jó eszköze volt ennek a KRESZ-Faktor vetélkedő, ezért szeretnénk, ha a most elkezdett munkának lenne folytatása.”

 

A három fordulóból álló vetélkedő két online feladat teljesítése után egy ügyességi feladattal zárult. Az első körben a fiatalok játékos formában, online teszt kitöltésével tehették próbára KRESZ- és vezetéstechnikai elméleti tudásukat a kampány weboldalán.

Az első tíz helyezett értékes ajándékokkal térhetett haza, ezek között szerepelt vezetéstechnikai tréning és Formula–1-es belépő. A fődíj pedig egy Volkswagen up! személygépkocsi volt, amely mellé a Groupama felajánlásaként egyéves kötelező és Casco-biztosítás is járt. A toronymagas győztes pedig – Stefán Gyulát és Honti Mátyást megelőzve – a kiskőrösi Szénási Bendegúz lett. A fiatalember gazdasági informatikusnak tanul, édesapja már egészen fiatalon tanítgatta vezetni, egy éve pedig megszerezte a jogosítványt is.

„Reméltem, hogy bekerülök a legjobb tízbe, mert a pályákon nem volt túl sok hibám és egyetlen bójához sem értem hozzá a szlalom során. A KRESZ-tesztet viszonylag könnyen kitöltöttem, utána az egyik jó barátommal forgattuk le a második fordulóban a video-filmet, de a legnehezebb mégis a mostani, vezetéstechnikai feladat volt. Nagyon élveztem ezt a napot, de teljesen ki is merültem a nagy koncentrálásban” – nyilatkozta a boldog győztes, akinek kellett néhány perc, hogy felfogja, valóban övé lett a mögötte álló fehér, praktikus, elegáns, dinamikus Volkswagen up!
(forrás- fotó és szöveg: )

KiskőrösMegyeKRESZ FaktorHungaroring