2024.04.25, Csütörtök

Soltvadkerten készül Európa legjobb birkózócsapata a párizsi világbajnokságra

Soltvadkerti Birkózó Szakosztály

2017.05.25. 10:24

A Magyar Birkózó Szövetség május 22. és 28. között rendezi meg edzőtáborát Soltvadkerten. Idén második alkalommal kerül sor az olimpikonokat, világ- és Európa-bajnokokat, valamint a neves csapatedzőket felsorakoztató sportolók találkozójára.

Hirdetés

 

Az újvidéki felnőtt Európa-bajnokság utáni kéthetes pihenőt követően először Soltvadkerten kezdik el a válogatott birkózók a felkészülést a párizsi birkózó-világbajnokságra. A májusi versenyen kiemelkedő eredményt értek el a magyar sportolók: a kötöttfogású válogatott 2 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzéremmel, valamint 2 ötödik helyezéssel zárt, ami egyben a csapatpontverseny első helyezését is jelentette. Magyarország így 31 nemzet közül Európa legeredményesebb csapata lett a kötöttfogású szakágban.

 

„Tavaly olyan jól éreztük magunkat, hogy idén is mindenképpen el szerettünk volna tölteni egy hetet Soltvadkerten. Az elkötelezett helyi szervezők a szívüket, lelküket kiteszik, hogy a fiúk jól érezzék magukat” – fogalmazott Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó. Hozzátette: „fontos, hogy a sikeres Európa-bajnokság után a versenyzők megfelelő feltételek mellett tudják folytatni a felkészülést. A soltvadkerti edzőtáborozás biztosan meghozza a kedvet a hosszú hetek monoton munkájához. Fontosnak tartom, hogy a versenyzők nyugodt, barátságos körülmények között tudják elvégezni a számukra előírt nehéz munkát, amelyre a soltvadkerti edzőtáborban lehetőségük nyílik.”

 

Soltvadkert kulcsszerepet tölt be a magyar birkózósport életében. Ideális hely a sportolók számára, hiszen 2014-ben egy közös összefogásnak köszönhetően újulhatott meg a helyi birkózócsarnok. Legjobbjaink egy héten keresztül edzőtáboroznak a Bács-Kiskun megyei városban a birkózóklub elnöke, Lakatos Attila szervezésében, aki nem mellesleg szobafestő mesterember.  

 

A második alkalommal megrendezésre kerülő soltvadkerti edzőtáborban idén is támogatóként közreműködő Poli-Farbe Vegyipari Kft. ügyvezető igazgatója, Szabó Antal hangsúlyozta: „a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójaként kiemelten fontosnak tartjuk a hazai sportélet és a felnövekvő generációk egészséges életmódra nevelését, valamint az ehhez szükséges megfelelő sportolási körülmények biztosítását. ”

 

Az edzések nyilvánosak, hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt 10:00 és 12:00, valamint délután 16:30 és 18:30 között szabadon látogathatóak a Városi Sportcsarnokban.

 

MegyeSoltvadkertbirkózásedzőtáborMagyar Birkózó Szövetség