2024.03.29, Péntek

Közel negyven millió forint kormányzati támogatásból újult meg a madarasi orvosi rendelő

baja.hu

2017.05.10. 09:04

Az egykori családi házból átépített egészségügyi intézmény immár tetszetős új külsővel és korszerű berendezésekkel, valamint a környéken egyedülálló módon mentőhelikopter landolására is alkalmas parkolóval szolgálja a gyógyítást és a gyógyulást.

Hirdetés

2015-ben határozták el az orvosi rendelő felújítását, amely egy sikeres belügyminisztérium pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. Emiatt köszönet illeti a kormányt, hiszen a megnyerhető legmagasabb összeget, 30 millió forintot utalt ki a madarasi fejlesztésre, ehhez pedig az önkormányzat csaknem hét és félmilliós önrészt tett hozzá. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően az épület modern, hőszivattyús hűtő-fűtő berendezést kapott (ez valószínűleg költséghatékonyabb működést eredményez majd), továbbá új tetőt és födémet, megtörtént a nyílászáró-csere, hőszigetelés és födémszigetelés, valamint eszközfelújítást is tudtak végezni. Juhász István polgármester kiemelte: minden szakember kitűnő munkát végzett, ráadásul olyan mintaszerű együttműködésben zajlottak a munkálatok, hogy az átépítés-felújítás ideje alatt is zavartalan volt a betegellátás.

Örömét fejezte ki a megújult orvosi rendelő miatt Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, fontos fejlesztésnek nevezve, amely méltó körülményeket terem a dolgozóknak és az ellátottaknak. Kiemelte ugyanakkor: nem ez az első fejlesztés Madarason, hiszen nemrég újult meg az általános iskola és az óvoda, és hamarosan következik a római-katolikus templom, ráadásul egy TOP-pályázaton 100 millió forintot nyertek a csapadékvíz-hálózat kiépítésére.

A megújított rendelő felszerelése kapcsán dr. Tanács Róbert háziorvos elmondta: igyekeztek a sürgősségi irányvonalat szem előtt tartani. Ennek érdekében főként olyan eszközöket szereztek be, amelyekkel nem csak az intézményen belül, de azon kívül is, külső helyszíneken is eredményesen dolgozhatnak: defibrillátort, EKG-berendezést, sürgősségi táskát, valamint megoldották, hogy az esetlegesen kiérkező mentők is zavartalanul jussanak be az intézménybe.

Az épület papi áldásban is részesült Nyirő Ferenc helyi plébános jóvoltából, a madarasi zeneiskola kisdiákjai pedig rövid ünnepi műsorral örvendeztették meg a vendégeket.

Sándor Boglárka

Galéria

MegyeMadarasMadarasi orvosi rendelő