2024.03.28, Csütörtök
Kalocsai család nyerte a Közlekedik a család megyei döntőjét
Fotók: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kalocsai család nyerte a Közlekedik a család megyei döntőjét

police.hu

2017.05.10. 09:00

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2017. május 6-án rendezte meg Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.

Hirdetés

A közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjén 21 Bács-Kiskun megyei család vett részt. A forgó színpadszerű megoldással lebonyolított akadályverseny Kecskemét belvárosában négy nagyobb helyszínen rendezték meg, - Kecskeméti Vadaskert, OBI Áruház, Brill Kft. Skoda márkakereskedése, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - amelyek között a családokat autóbuszokkal szállítottak.

A 21 család egy egésznapos, játékos, elméleti és gyakorlati versenyfeladatok megoldásával számoltak be tudásukról. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete a véradással összefüggő kérdéseket tartalmazó elméleti tesztlappal, kitűzők készítésével várta a versenyzőket és a nap végén baleseti szimulációs gyakorlat bemutatása kapcsán biztosított lehetőséget a családok megmérettetésére.

Az idei évben is volt természetesen forgalomban teljesítendő autóvezetési feladat, kerékpáros ügyességi akadálypálya elemek közötti kerékpározás és egy Skoda autón kerékcsere végrehajtása.

Nagy sikert aratott a kockakirakó, mely 9 kisgyermek méretű kockákból áll, amelynek egy-egy oldala egy-egy közúti jelzőtábla ábráját tartalmazza.

Új feladat volt az „Elmesélem ki vagyok. Találd ki! című játék. Közúti jelzőtáblákat kellett szóban leírni, elmesélni a család egy tagjának és az elmesélésből ki kellett találni a többi versenyzőnek a táblát és meg kellett határozni a KRESZ-ben szereplő pontos nevét.

 

A verseny eredménye:

 

  1. Rideg Gábor és családja Kalocsáról
  2. Tuba Gergő és családja Kecskemétről
  3. Tóth József és családja Hartáról

 

Forrás: police.hu

Galéria

MegyeBács-Kiskun megyeKözlekedik a családvetélkedőközlekedésbiztonsás