2024.04.19, Péntek
„Közlekedik a Család” Kecskeméten 2017-ben is

„Közlekedik a Család” Kecskeméten 2017-ben is

police.hu

2017.03.23. 12:19

A vetélkedősorozat megyei elődöntőjére május 6-án kerül sor, az országos verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi. A vetélkedő célja a közlekedők figyelmének felhívása a biztonságos, megfontolt, példamutató, balesetmentes közlekedésre.

Hirdetés

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága immár hatodik alkalommal szervezi meg a “Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot. A verseny elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás, továbbá a szülői példamutatás fontosságára.

 

A Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező családok részére a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében - a Skoda Brill Kft. és a kecskeméti Vadaskert támogatásával - 2017. május 6-án 9-17 óra között Kecskeméten, az OBI Áruház (Kecskemét, Izsáki út 12/b.) parkolójában kerül megrendezésre az Országos Rendőr-főkapitányság – az Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntője. A Bács-Kiskun megyei selejtezőre nevezhet minden olyan Bács-Kiskun megyei lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermek/gyermekeket nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni. A Kecskeméten megrendezésre kerülő megyei selejtezőre jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes oldalon vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein. A nevezés díjtalan. Nevezni telefonon is lehet a 06-76/513-336–os telefonszámon a résztvevők nevének, születési adatainak, lakcímének, valamint a felnőtt résztvevők telefonszámának, e-mail címének, továbbá egyikük gépjárművezetői engedély számának megadásával.

 

A megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várjuk. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot tölt, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán, motoros szimulátoron versenyeznek majd, a gépjárművezető szülő pedig autós ügyességi akadálypályán próbálhatja ki magát, valamint vizsgabiztos jelenlétében forgalomban is vezet. A versenyző családok a közösségi közlekedés fontos szabályaival ismerkedhetnek meg a DAKK Dél-Alföldi Közlekedési Központ autóbuszos programján, valamint elektronikus kvízjátékban is bizonyíthatják közlekedéssel összefüggő tájékozottságukat. A megmérettetésen számíthatnak alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegben elvégzendő feladatra, valamint egyéb kirakó- és közlekedési logikai játékra, rejtvényfejtésre is. A versenyben hangsúlyt kap az elsősegélynyújtás is, amellyel kapcsolatban elméleti és gyakorlati feladatsor is várható.

 

A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család lehetőséget kap a 2017. június 10-11-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre, Bács-Kiskun megye képviseletére, továbbá minden résztvevő család a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott tárgyjutalomban részesül. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, a fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi és több más értékes nyeremény.

 

Az országos döntőre közvetlenül is lehetőség van jelentkezni interneten. Ehhez 2017. május 2. és 2017. június 7. között a vetélkedő honlapján öt fordulóban játékos feladatok teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Az a család jut az országos döntőbe, aki a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti.

 

KecskemétMegyeBács-Kiskun megyeKözlekedik a családbalesetmegelőzés