2024.03.29, Péntek

Zavaros víz folyik a bácsalmási csapokból

Blikk

2017.03.28. 10:57

Az elmúlt napokban elárasztották az internetet a bácsalmási háztartásokban készült, vöröses színű vizet bemutató képek.

Hirdetés

Nemhogy az embereknek, már az állatoknak sem kell az elszíneződött „ivóvíz” a Bács-Kiskun megyei Bácsalmáson, ahol sorra dugulnak el a mosógépek, szűrők, a lakosok pedig ásványvízben fürdenek – olvasható a Blikk oldalán.

A Blikkhez beérkezett panaszok alapján évek óta ihatatlan víz folyik a bácsalmási csapokból. A lakosság képeket is küldött az oldalnak az eluralkodott állapotokról. 

 

A vízszolgáltató szerint megtették a szükséges lépéseket

– Márciusban összesen 5 darab panaszbejelentést kaptunk, amelyeket a helyszínen részletesen kivizsgáltunk. Az ivóvíz számszerűsíthető kémiai-biológiai jellemzői megfelelnek az előírásoknak, de a panaszok és a helyszínen tapasztaltak alapján megtettük azokat az intézkedéseket, amelyek megszüntetik a jelzett, mérhető paraméterekkel nem jellemezhető problémát – nyilatkozta a Blikk megkeresésére Mrekva László ügyvezető igazgató.

 

Az önkormányzat is áldozatává vált a vízproblémának

– A víz büdös, viszket tőle a bőrünk, sokan panaszkodnak a településen a minőségére. Igaz, az elszíneződés eseti, tehát nem mindig vöröses, de ettől még sok esetben ihatatlan. Ez körülbelül tavaly nyár óta tart, az igazgató úr egy telefonszámmal segítette a lakosokat, hogy bejelentsék panaszai­kat – árulta el a Blikknek Schaffer Tünde önkormányzati képviselő, aki mindenképpen szeretne hatékonyabb megoldást.

 

Nem tanácsos fogyasztani

– Vízminőségi okai lehetnek a jelenségnek, de csőtörés utáni állapot vagy lerakódott rozsda is előidézheti a vörösödést. Fürödni, inni, mosogatni nem tanácsos! – mondta el a Blikknek Gosztolai András vízvezeték- és fűtésszerelő.

Megyeivóvízbácsalmásvízszolgáltatóvízminőségzavaros víz