2024.04.19, Péntek

Csapatmunka és szilárd hivatástudat jellemzi a megye tűzoltóit

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.21. 12:40

Évértékelő és feladatszabó tiszti értekezletet tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskeméten. Az állománygyűlésen a társszervezetek vezetői, a főfelügyelők, a kirendeltségvezetők, a tűzoltóparancsnokok, valamint az igazgatóság tiszti állománya jelent meg.

Hirdetés

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd az ezredes részletes tájékoztatást adott az elvégzett katasztrófavédelmi feladatokról. Az igazgató nem csak a 2016-os évet értékelte, kitekintett az eltelt öt évre is, ami meghatározó időszak a megújult katasztrófavédelmi szervezetrendszer munkájában és működésében.

Beszédében kiemelte, hogy a káresemények bekövetkezésének megelőzése volt az elsődleges feladat 2016-ban is. A célokhoz rendelt feladatok megvalósultak, az erre irányuló teendők végrehajtását az igazgatóság határozott és következetes integrált hatósági munkára, a tudatos lakosságtájékoztatásra és a biztonság megteremtéséért felelős és érdekelt szereplők célirányos felkészítésére alapozta. Továbbá szólt arról, hogy a katasztrófavédelem állami feladat, nemzeti ügy, közösen - hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, állami szervek, mentő szervezetek, civil szervezetek, karitatív szervezetek - értük el mindazokat az eredményeket melyek az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát szolgálják.

Az állomány felkészültségét, elhivatottságát és szakmaszeretetét jól tükrözi, hogy 2016-ban öt esetben is első helyezést ért el megyei csapat országos szakmai versenyen

Tűzvizsgálók Országos Versenyén

Veszélyes Közúti Áruszállítás Országos Versenyén

Veszélyes Vasúti Áruszállítás Országos Versenyén

Katasztrófavédelmi Sugárfelderítő Egységek Országos Versenyén

Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőn.

Ezt követően Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok értékelte az igazgatóság éves feladatellátását. Beszédében elmondta, hogy a meghatározott célok teljesültek, az állomány a katasztrófavédelem területi szintű feladatait eredményesen látta el. A szakmai tevékenységet illetően hangsúlyozta, hogy valóban a „legjobb védekezés a megelőzés”, ezen a területen is nagy volt az előrelépés. A dandártábornok ezt követően ismertette a 2017-es évre vonatkozó célkitűzéseket, mely magába foglalja az öngondoskodási képesség erősítését, a tudatos veszélyhelyzet-kezelést, az önkéntes tűzoltói mozgalom erősítését, valamint az önkéntes mentőszervezetek továbbfejlesztését is.

 

 

KecskemétMegyetűzoltóBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságévértékelő