2024.04.20, Szombat

Az Első Kecskeméti Lions Club Alapítvány is támogatója lett az egyetemi diákoknak

Pallasz Athéné Egyetem

2017.02.01. 09:41

Havi 15 ezer forintot kaphatnak azok a diákok, akik két eredményesen lezárt félévvel rendelkeznek és tanulmányi átlaguk minimum hármas. Az ösztöndíjprogramot egy helyi civil szervezet, az Első Kecskeméti Lions Club Alapítvány biztosítja a Pallasz Athéné Egyetem hallgatóinak. Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn délután írták alá a GAMF-on.

Hirdetés

Évente több száz diák részesül ösztöndíjban a Pallasz Athéné Egyetemen. Az állami támogatásokon kívül, szociális, városi és alapítványi ösztöndíjakra is pályázhatnak a fiatalok.

„Ezek az összegek nagyon változnak, az egészen kicsi összegtől az egészen magas összegig. A városi pályázatból körülbelül, a Kecskemét megyei Jogú Város pályázatából kb. 200 hallgató jut ösztöndíjhoz. A Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány esetében 30- 50 hallgatót támogat az alapítvány.” – mondta Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem rektora.

Az idei évtől egy újabb ösztöndíjprogramot indítanak útjára az egyetemen, az egyik helyi civil szervezet jóvoltából. Az Első Kecskeméti Lions Club Alapítvány 25 éve segíti a kecskeméti születésű diákokat. A több mint két évtized alatt csaknem 40 fiatalnak nyújtottak anyagi támogatást, de egyikük sem a szülővárosában tanult. A most aláírt együttműködési megállapodás értelmében évente több diákot is kiválasztanak a Pallasz Athéné Egyetemről, akiknek tanulmányaik befejezéséig folyósítják a támogatást.

Andrássy Ákos, az Első Kecskeméti Lions Club elnöke pedig azt nyilatkozta: „Mi havi 15 ezer forintot, egy kiegészítő összeget adunk 10 hónapon keresztül. Az alapítványunk éves szinten 3-5 hallgatót támogatott eddig, ennyit bírtunk el, mert a támogatás összegét saját magunk kell, hogy előteremtsük az utolsó fillérig.”

Az ösztöndíjat azok a hallgatók igényelhetik, akik két eredményesen lezárt félévvel rendelkeznek, és tanulmányi átlaguk minimum hármas.

„Ez a 2015/2016-os tanévben tanulmányaikat megkezdő hallgatók számára lett először meghirdetve, akkor még nem az egyetem hallgatóiként kezdték a tanulmányaikat, hanem a Kecskeméti Főiskola hallgatóiként, de a jogfolytonosság érvényesül.” – mondta Horváth Ágnes, a Pallasz Athéné Egyetem oktatási rektor-helyettese.

Az új ösztöndíjprogramra február 28-áig jelentkezhetnek a diákok. Az alapítvány kuratóriuma választja majd ki az arra érdemes hallgatókat, akik már márciusban kézhez kapják az első 15 ezer forintot.

MegyeösztöndíjPallasz Athéné EgyetemElső Kecskeméti Lions Club Alapítvány