2024.04.19, Péntek
Cél a Halasi Csipke hírnevének öregbítése

Cél a Halasi Csipke hírnevének öregbítése

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2016.11.11. 12:46

A kiskunhalasi Csipkeházban került sor annak az együttműködési megállapodásnak az aláírására, melyet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Halasi Csipke Közalapítvány kötött meg.

Hirdetés

 

Ezennel nyílt alkalom a MagyarBrands 2016 kitüntetés ünnepélyes átadására is, melyet ebben az évben többek között a Halasi Csipke is kiérdemelt. Az együttműködés célja a hungarikum Halasi Csipke hírnevének öregbítése, népszerűsítse. A MagyarBrands program idén immáron hetedik alkalommal díjazott olyan márkákat, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői hazánkban és határainkon kívül egyaránt.

 

Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket és a Csipkeház munkatársait. Bányai Gábor, országgyűlési képviselő elmondta, korábbi megyei elnökként mindig jó szívvel adott Halasi Csipkét ajándékba, melyért büszkén gyűjtötte be az elismerő szavakat, pedig azok valójában a szorgos, aprólékos és nagy türelmet igénylő munkát végző csipkevarrókat illették meg.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat komoly értékmentő és -gyűjtő munkát végez, felkarolta a megyei értékek, így a Halasi Csipke megismertetését és népszerűsítését is. „A Csipkeházzal most aláírásra kerülő együttműködési megállapodás is azt tükrözi, hogy közös cél hajt bennünket: minél több helyen megmutatni és minél több emberrel megszerettetni e csodálatos kincsünket és örökségünket, a Halasi Csipkét” – mondta el Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

„Ez az együttműködés nagyon fontos mérföldkő azon az úton, melyre évtizedekkel ezelőtt ráléptünk. Ahogyan idén a Pápa is kapott ajándékba Kiskunhalasi Csipkét, úgy szeretnénk, ha a világ legtöbb szegletébe eljuthatna városunk fő jelképe.” – számolt be gondolatairól a jelenlevőknek Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert. A délutánt megtisztelte jelenlétével Dr. Skribanek Zoltán, megyei közgyűlési tag is.   

A családias hangulatú rendezvényt a 40 éves Lyra együttes tette még ünnepélyesebbé és emlékezetesebbé.

Galéria

MegyeBács-Kiskun Megyei ÖnkormányzatCsipkeházHalasi Csipke