2024.04.16, Kedd

Császártöltés a második legszebb falu

origo.hu, baja.hu

2016.10.16. 14:29

A Magyarország legszebb fekvésű falva versenyen az Origo olvasóinak szavazatai alapján második helyen végzett Császártöltés.

Hirdetés

Két fordulós játékot indított az Origo, az első fordulóban minden megyéből 3-3 falu szállt harcba, amelyeket a megyei közgyűlések szakemberei ajánlottak. A játékban csakis falvak szerepelhettek, a cél az volt, minél többen megismerjenek olyan településeket, amelyek nincsenek benne a magyarországi turizmus fősodrában. 

A második fordulóban már csak minden megyéből 1-1 induló vett részt. Ebben a körben a 19 megye legszebb fekvésű falvára lehetett szavazni.

 

A második helyen végzett Császártöltés vezetője, Stalter Judit azt nyilatkozta, hogy a faluban csütörtökön óriási volt az izgalom, mert az utolsó pillanatban nagyon szorossá vált a verseny a második helyért.

 

A Komárom-Esztergom megyében található Súr lett Magyarország legszebb fekvésű falva az Origo olvasóinak szavazatai alapján. A megye déli csücskében, Mór és Zirc között, a Bakony erdőinek szélén fekvő kis falu összesen 22 445 voksot kapott, ami a szavazatok 17 százaléka.

Császártöltéstől mindössze 194 szavazattal maradt le végül a Baranya megyei Feked, utána pedig csupán 480-nal kevesebb vokssal szorult a negyedik helyre a végére megtáltosodott Tolna megyei Kisszékely.

Megyecsászártöltés