2024.04.20, Szombat

A pék szakmát népszerűsítenék Bács-Kiskun megyében

nak.hu

2016.10.22. 11:08

Tolna megyei mintára támaszkodva tartotta meg Soltvadkerten az éves második osztályülését a NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének malom- és sütőipari osztálya, a pék szakma népszerűsítésének jegyében.

Hirdetés

 

A Tolna megyében egyedülálló ötletként tavaly indult „Pék Szakma Népszerűsítése Program” egy olyan kezdeményezés, melyet mind a szakmaközi szervezetek, mind a közigazgatási oldal, mind a képző intézmények sikeresnek ítéltek. A program bemutatása és a Bács-Kiskunk megyére való adaptálása köré szerveződött a délelőtti szakmai találkozó, amelyen Pogonyi Tibor, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete igazgatójának moderálása mellett három előadás hangzott el. Elsőként Vendégh Edit, a NAK Tolna megyei szervezetének igazgatója osztotta meg tapasztalatait és adott részletes útmutatást az általuk immár két éve végzett munkáról: ebben a tanévben 24 gyerek jelentkezett pék képzésre Tolna megyében és elindult egy 16 fős osztály is.


Ezt követően Virág Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Pékszövetség elnöke a hazánkban működő pékségek előtt álló kihívásokról, a jelenlegi problémákról beszélt és számos javaslatot fogalmazott meg, melyhez kérte a NAK segítségét. Az előadók sorát Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója zárta, aki tárgyilagosan és őszintén nyilatkozott az intézményekbe kerülő diákokról, a gyermekek fejlődését nehezítő körülményekről és a gyakorlati képzőhelyek és szakiskolák közötti szoros kapcsolat fontosságáról.