2024.03.28, Csütörtök
Kiskőrösiek nyerték a KRESZ-Szafarit

Kiskőrösiek nyerték a KRESZ-Szafarit

police.hu

2016.09.22. 14:22

Nyolc osztály vett részt az izgalmas közlekedési versenyen.

Hirdetés

Az Európai Mobilitási Hét keretében, valamint a KRESZ-FESZT iskolakezdési kampány eseményeként - az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kezdeményezésére - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága közlekedésbiztonsági versenyt rendezett KRESZ-Szafari néven a kecskeméti Vadaskertben.

 

A gyermekbalesetek megelőzését és a közlekedési ismeretek játékos formában történő elsajátítását célzó megmérettetésen nyolc negyedikes általános iskolai osztály vett részt. A versenyfeladatok között - a résztvevők életkori sajátosságainak figyelembevételével - szerepelt a gyalogosok és kerékpárosok észlelhetőségével, a biztonsági öv, illetve a gyermekbiztonsági rendszerek használatával összefüggő, továbbá a közúti jelzőtáblák ismeretén alapuló feladat. 

 

A nyolc, közlekedésbiztonsággal összefüggő állomás változatos feladatainak megoldása közben a gyerekek megismerkedhettek egyes állatok különleges tulajdonságaival és kerékpáros ügyességi pályán is bizonyíthatták tudásukat.

 

A játékos, izgalmas, aktív részvételt igénylő megmérettetés legjobbjainak az alábbi csapatok minősültek:

  1.  Petőfi Sándor Általános Iskola 4.a osztály ( Kiskőrös)
  2.  Kertvárosi Általános Iskola 4. osztály (Kecskemét)
  3. Táncsics Mihály Általános Iskola 4.b. osztály (Izsák).

A programról minden gyerek értékes ajándékokkal térhetett haza.