2024.03.29, Péntek

Ismét „Bács-Kiskun a mi megyénk” – terítéken a Tiszakécskei Járás

2016.09.09. 15:26

Ma délelőtt ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk” programsorozatának e havi rendezvényét, melynek keretében a Tiszakécskei járás mutatkozott be.

Hirdetés

Az alelnök beszédében arra biztatott mindenkit, hogy vegye észre és használja a mindennapok során a közvetlen és távolabbi lakókörnyezete helyi értékeit és kincseit – e program is ezt a látásmódot hivatott erősíteni.

Kovács Ernő kormánymegbízott ugyancsak üdvözölte a Megyei Önkormányzat járásokat bemutató törekvését és szíve közepének nevezte a Tiszakécskei térséget, ahová erős kötelék fűzi.

A települések polgármestereinek rövid köszöntői után tekerőlant muzsikát és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola növendékeinek énekét hallgathatták meg a részvevők.  

A Megyeháza előtti tér megtelt látni- és kóstolnivalókkal e napra: mosolygós barackok, almák, körték, ropogós, tájjellegű szőlők, rétesek, lekvárok, húskészítmények, a hamisítatlan kécskei harcsapaprikás és különféle térségi borok kínálkoztak kóstolásra.

Megtekinthető és kipróbálható volt, hogyan zajlik a kosárfonás, a kukoricamorzsolás és a tekerőlant készítés. A kisebb korosztályt hagyományos kézműves foglalkozások, játszóház és Bársony Anett izgalmas karikás bemutatója várta.

A betérő vendégek ízelítőt kaphattak a térség ősi mesterségeiből, természeti értékeiből és turisztikai látnivalóiból is.

Galéria