2024.04.20, Szombat
Biztos védelmet nyújt a Tompai Határátkelőhely a migránsok ellen
bacsmegye.hu

Biztos védelmet nyújt a Tompai Határátkelőhely a migránsok ellen

2016.09.21. 15:52

Egy esztendős az országot védő határkerítés Tompán, mely jól szolgálja azt a célt, hogy rendezetlenül, a törvények ellenére senki se juthasson Magyarországra. Az október 2-i népszavazáson pedig arról dönthetnek az emberek, hogy az EU döntése alapján jöjjenek-e hazánkba migránsok.

Hirdetés

Kovács Ernő a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ismertette a határállomás állapotát, az útszakasz tovább építéséről számolt be, beszélt a  migránsok ügyeinek intézéséről, valamint kérte, hogy minél többen vegyenek részt az október 2-i népszavazáson.

A törvényes betelepítés a határzónában folytatódik, a Kormányhivatal a Bevándorlási Hivatal munkatársaival fogadják minden nap, még hétvégén is a migránsokat. Törvényes keretek között lehetőség van arra, hogy Magyarországon bárki, aki a zónába érkezik, az menekült ügyi ellátás keretein belül elindítsa az ügyét.

A törvényhozás úgy döntött, hogy a határsáv 8 km-es körzetén belül elfogott személyeket, azokat a kerítésen kívülre lehet visszatoloncolni. Természetesen a rendőrök, katonák elmondják, hogy hol juthatnak át Magyarországra, és útbaigazítást adnak nekik.

 

A kerítés megerősítése, védelme az folyamatos. Jelen pillanatban az elektromos hálózat kerítés mellé vitele megtörtént. A téli útviszonyoknak megfelelően kővel fogják megerősíteni az utat, a téli csapadékvíz elvezetésről is gondoskodnak.

Kiépül egy olyan védelmi hálózat, amely jelzi, ha valamelyik szakaszon betörés érkezik, így hatékonyabban tudják elfogni, és a 8 km-es sávon belülről visszatoloncolni a migránsokat. Ez egy nagyon komoly beruházás, mely jó ütemben halad, az egész határszakaszon ezzel a védekezéssel sokkal erősebb, sokkal hatékonyabb államhatárt tudnak fenntartani.

 

 

Kovács Ernő arról is beszámolt, hogy Nyugatról is fenyeget egy migráció, amely az Európai Unió döntése alapján indul el hozzánk, ha nem leszünk résen, és nem élünk azzal a jogunkkal, hogy szavazzunk október 2-án. 

Elmondta, hogy arra készülnek, hogy azokat a migránsokat, akiket kiválogatnak, azokat Magyarországra fogják visszatelepíteni. Ha pedig visszatelepítik, akkor előfordulhat, hogy nekünk is migráns lesz a szomszédunk. Láthatjuk, hogy mik történnek, ahol idegen országokból érkeznek Európába, elsősorban muszlim országokból. Nincs közbiztonság, éjszaka bizonyos területekre nem mernek még a rendőrök sem bemenni. 

Ha ezt megakadályozni szeretnénk, akkor mindenféleképpen október 2-án vegyünk részt a szavazáson, szavazzunk úgy, hogy a magyar érdekek mindenféleképpen mindennél előrébbvalók legyenek. Az idősek, fiatalok, gyermekeink érdekében el kell menni, és nemmel kell szavazni. - kérte a kormánymegbízott. 

 

Galéria