2024.04.20, Szombat

Új helyszínen várja az ügyfeleket a gyámügyi osztály Izsákon

2016.08.09. 07:37

Új helyszínen, a Kormányablak melletti felújított épületben várja ügyfeleit a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi Osztályának Izsáki Kirendeltsége augusztustól. A felújított épületet tegnap délután adták át ünnepélyes keretek között.

Hirdetés

Mondok József, Izsák polgármestere nagy örömét fejezte ki, hogy az izsáki kormányablak 2015 szeptemberi megnyitása után ismét fejlődés történt a lakosság közigazgatási ügyeinek intézése terén. Immár megfelelő helyszín áll rendelkezésre a gyermek- és családvédelmi, gyámhatósági feladatok ellátására is.

 

Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Mondok József polgármester és Turánné Török  Ágnes , Kiskőrös Járási Hivatal vezetője

 

- A gyámhivatalokra a közelmúlt sajnálatos eseményei miatt ráirányult a figyelem. Mindenki hallott az ominózus gyermekéheztetési esetekről. Ezért különösen örülök, hogy sikerült Izsákon felújítani egy külön épületet a gyámhivatalnak és ezzel biztosítani tudjuk a dolgozók megfelelő munkavégzését – emelte ki beszédében Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

 

A főigazgató megemlítette, hogy a közigazgatás reformja és korszerűsítése keretében Bács-Kiskun megyében is sikerült megvalósítani, hogy mindenki el tud érni egy kormányablakot lakóhelyétől számított 30 km-en belül hivatali ügyei intézése céljából. Arra is felhívta a figyelmet, hogy augusztus 19-ig még ki lehet tölteni az állami rezsicsökkentés és a közigazgatási bürokráciacsökkentés folytatásáról szóló lakossági kérdőíveket a kormányhivatalokban vagy elektronikus úton (www.kormanyhivatal.hu oldalon). A kérdőíveken az egyszerűsítésre javasolt eljárásokról, az engedélyezési eljárások bejelentéssé alakítására javasolt eljárásokról, valamint a magánszemélyeket és vállalkozásokat érintő eljárások díjmentessé tételéről lehet véleményt nyilvánítani.

 

Ünnepélyes szalagátvágás

 

Az izsáki gyámügyi hivatalra visszatérve, az itt dolgozók szerint az új helyszín egyik nagy előnye, hogy mostantól külön iroda is rendelkezésére áll a szakembereknek, ahol nyugodt környezetben, akár zárt ajtók mögött tudják megbeszélni a sok esetben kényes témákat az ügyfelekkel. Ilyen körülmények között arra is jobban fényt derülhet, szükség van-e hatósági beavatkozásra a gyermek biztonsága érdekében.

 

Mondok Józseftől azt is megtudtuk, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő épület tetőszerkezetének a felújítása még hátravan, illetve gondolkodnak azon is, hogyan oldhatnák meg az energetikai korszerűsítését.

 

 

A járási gyámhivatal a Kossuth Lajos tér 8. szám alatt változatlan ügyfélfogadási időben működik. Illetékességi területe megegyezik a Kiskőrösi Járási Hivatal illetékességi területével, melyhez 15 település tartozik: Akasztó, Bócsa, Császártöltés, Csengőd, Fülöpszállás, Imrehegy, Izsák, Kaskantyú, Kecel, Kiskőrös, Páhi, Soltszentimre, Soltvadkert, Tabdi, Tázlár. 

Galéria

MegyeIzsákgyámügyhivatal