megye

A Mogyi meghódítja a nemzetközi popcorn piacot

2017.11.17

Dubajban és Párizsban is rangos díjat nyert a Caramoon, a Mogyi saját fejlesztésű, karamell bevonatú pattogatott kukoricája.

Új gyáregységet nyitott az indiai, autóipari SMP cégcsoport Kecskeméten

2017.11.17

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés 500 új munkahelyet teremt. A lökhárítókat gyártó SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyár létrehozásához a magyar kormány több mint 7,7 milliárd forinttal járult hozzá.

Európa jelene és jövője a migrációs nyomás tükrében – Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő előadása Kalocsán

2017.11.16

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Font Sándor országgyűlési képviselő meghívására november 15-én érkezett Kalocsára. Ha az egykori német rendőr, terrorelhárító érdekfeszítő, humoros fordulatokban bővelkedő előadását pár mondatban foglaljuk össze, akkor azt leginkább az Európa jelene és jövője a migrációs nyomás tükrében – Hazánk szerepe Európa megvédésében címszavak jellemzik.

Az Euronics-ban egész héten át tart a Black Friday

2017.11.16

November 20. és 26. között az áruházlánc egy egész héten keresztül várja akár 70%-os akciókkal a vásárlókat közel 70 üzletében és webáruházában egyaránt, hiszen az akciók jelentős része egész héten át elérhető lesz.

Otthon Segítünk Alapítvány - önkéntes hősök Kecskeméten

2017.11.16

Kisgyermekes családokat támogat Kecskeméten is az Otthon Segítünk Alapítvány. Az országban tizenhat éve jelenlevő szolgálatot már városunkban is igénybe vehetik a problémákkal küzdő szülők. Mindezt kedden jelentették be a Katona József Könyvtárban.

Nagyot fogtak a Bács megyei adórevizorok

2017.11.15

Fiktív számlákkal több mint négyszázmillió forint áfát akart visszaigényelni egy dél-alföldi férfi.

Egymillió forint kedvezménnyel kínál Toyota modelleket a kecskeméti Linartech Autó Kft. márkakereskedés és márkaszervíz

2017.11.15

A megbízhatóság ikonjának számító Toyota gépkocsikat értékesítő kecskeméti Linartech Autó Kft. novemberi akciói még azokat is elgondolkodásra késztethetik, akik eddig a modelleket csak sóvárogva csodálták.

75 férőhelyes parkoló nyílt a Bács megyei kórház területén

2017.11.14

Az új parkolóban az első 60 perc díjtalan, majd minden megkezdett óra 200,- Ft-ba kerül.

Indul a HAMM a magyar menzákon

2017.11.14

A piac három meghatározó szereplőjének összefogásával útjára indult a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program. A Hungast Csoport elsőként az Univerrel és Gyermelyivel kötött stratégiai megállapodást, és további gyártókkal tárgyal a csatlakozásról.

Báloztak a svábok Hajóson

2017.11.14

A jó hangulat előre borítékolható volt. A Hajósi Hagyományőrzős Sváb Néptánc Egyesület minden év novemberében megszervezi a mára már hagyománnyá vált Sváb bált, melyre idén november 11-én került sor a helyi Kultúrházban.

Kecskeméten is bővíti logisztikai kapacitását a Magyar Posta

2017.11.13

A csomagfeladási kapacitás bővítését a folyamatosan növekvő e-kereskedelem tette szükségessé. 

II. Czagány Károly Emléktorna Kecskeméten

2017.11.13

Czagány Károly, az egykori neves kézilabdaedző tiszteletére tartottak emléktornát vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban. A hat senior csapat részvételével zajló torna sok izgalmas pillanatot tartogatott mindenki számára.

Többmilliárdos forrás a társadalmi hátrányok mérséklésére Bács-Kiskun megyében

2017.11.12

Hét Bács-Kiskun megyei konzorcium mintegy 3,5 milliárd forint európai uniós támogatásban részesül a társadalmi hátrányok mérséklésére az Emberi erőforrás fejlesztési operatív programban (Efop) - tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t.

A Három Gúnár sem viccel, ha a libacombról van szó

2017.11.11

Mintha egyre sziporkázóbbak lennének a szokásosnak mondható, sorrendben a huszonötödik alkalommal megrendezett Grande borestek Kecskeméten. Pénteken este hét fajta 2017-es szüretelésű szőlőből készült "újbort" kóstolhattak meg az illusztris vendégek.

Játszóteret kapott a Bács Megyei Kórház

2017.11.10

A Mercedes-Benz Kft. jóvoltából az A épület melletti betegkertben kapott helyet a csúszdás - hintás játszótér.

Bácsbokodról is megindulhat a tej és tejtermékek kiszállítása a Kínai Népköztársaságba

2017.11.17

A Földművelésügyi Minisztérium több éves egyeztetéseinek köszönhetően mától lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére.

Kerékpárúttal fejlesztik a turizmust Kalocsa mellett

2017.11.17

A Szelidi-tónál kivitelezett beruházás során a szintén Bács-Kiskun megyei Soltút uniós támogatással épít új pályaszakaszt és újítja fel a már meglevő bicikliutat.

50 millió forintot nyert a kecskeméti RÉV Szolgálat közösségfejlesztésre

2017.11.16

A kormány 12 milliárd forintos fejlesztési forrással támogatja az egyházi és civil szervezeteket a társadalmi együttműködés előmozdítása érdekében.

Új kifutót és párt kapott az alaszkai fehér farkas a Kecskeméti Vadaskertben

2017.11.16

Nanna és társa így a korábbinál majdnem háromszor nagyobb kifutón élhet.

Jövőd a tét! - Baján is segítenek iskolát választani

2017.11.15

Több tucat cég és intézmény, valamint érdeklődők százainak részvételével zajlott a 17. Jövőd a tét! – Pályaválasztási kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának szervezésében november 14-én a Turisztikai Központban.

Hamarosan befejeződik a betakarítás - Bács-Kiskun gyenge termést hozott

2017.11.15

Az őszi betakarítású növényekből ebben az évben valamivel több mint 10 millió tonna termett, szemben a tavalyi 12,3 millió tonnával.

Megújult az első világháborús sírkert a kiskunfélegyházi Felsőtemetőben

2017.11.15

Az első világháborúban több mint 400 kiskunfélegyházi katona vesztette életét. Emléküket a Hősök Parkjában felállított emlékmű, és a Felsőtemető sírkertje őrzi. A 82 felsőtemetői hadisír az évtizedek alatt kopottá, méltatlanná vált a hősök emlékének őrzésére.

Legalább már focizhattak a bajai gyerekek a pályán

2017.11.14

A futóknak még várni kell.

A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületét öt taguk képviselte a Tihanyi Garda Fesztiválon

2017.11.14

November 3-4-5-én rendezték a Tihanyi Garda Fesztivál keretén belül a hagyományos főzőversenyt a Balaton- felvidék egyik legszebb helyszínén. A tihanyi Visszhang-domb immáron 16. alkalommal ad teret e rangos nemzetközi szintű megmérettetésnek.

Kunszállásnál is lehajthatunk az autópályáról

2017.11.13

Több mint 20 évet vártak a kunszállásiak az autópálya lehajtó megépítésére.

Áder János is vendége volt a kalocsai hálaadó szentmisének

2017.11.13

Asztrik érsek emléknapja és a kalocsai főszékesegyház megújulása alkalmából hálaadó szentmisét tartottak vasárnap Kalocsán, a misét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai mutatták be számos közéleti szereplő jelenlétében.

II. Czagány Károly Emléktorna Kecskeméten

2017.11.13

Czagány Károly, az egykori neves kézilabdaedző tiszteletére tartottak emléktornát vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban. A hat senior csapat részvételével zajló torna sok izgalmas pillanatot tartogatott mindenki számára.

Főhajtás a katonahősök előtt Kiskunfélegyházán

2017.11.12

Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán.

Vigyázz, kész, sportnap! - Mozdulj Kalocsa!

2017.11.11

A GYIÖK ismét odateszi magát, bevált programokat és egy kis újítást is ígérnek a palettára.

Országszerte átállt téli üzemmódra a közútkezelő

2017.11.10

Országosan 19 megyei igazgatóságon, 93 mérnökségén és a központi irányításban is 24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban csaknem 3850-en dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.