2024.03.29, Péntek
Komplex módon újul meg Lajosmizse belvárosa

Komplex módon újul meg Lajosmizse belvárosa

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2019.01.31. 13:02

A fejlesztés elsősorban a város központjára fókuszál, ahol az országosan védett szikes tó, az ún. Iskola-tó található.

Hirdetés

Ennek megfelelően az Iskola-tó környéke aktív rekreációs elemként szerepel a projektben. Ezen a területen az összes korosztály megtalálja a neki való, aktív pihenést szolgáló elemet, mint például a játszóteret, szabadtéri fitneszt, tanösvényt, bográcsolóhelyet stb. Az Iskola-tó megközelítése érdekében a kapcsolódó közterületek is megújításra kerülnek, figyelembe véve, hogy a csapadékvíz helyben történő hasznosítása megvalósuljon. A fejlesztés része továbbá a Szabadság tér revitalizálása (a Városház tér és Szabadság tér funkcióinak összekötése területrendezések és infrastruktúra-fejlesztés révén a kulturális és országos, valamint helyi védett területek megóvása mellett) és a főút melletti alulhasznosított területek megújítása. Gazdaságélénkítő tevékenységként a helyi termékek árusítását biztosító, meglévő piac infrastrukturális fejlesztése is része a projektnek. Ezentúl pavilonok felállítása, árusítóasztalok felújítása, megfelelő árusító tér kialakítása, területek megközelítését szolgáló területek fejlesztése is tervben van.

 

A fejlesztés megvalósítása nagyban hozzájárul a város és a kistérség gazdaságélénkítéséhez, a helyi lakosság megtartásához és olyan kulturális, közösségi aktív időtöltéshez, mely elősegíti, hogy Lajosmizse élhetőbb település legyen. A fejlesztésnek köszönhetően Lajosmizse olyan várossá válik, ahol a családok és a fiatalok hasznosan tudják szabadidejüket eltölteni, mindeközben a fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit is szolgálják.

 

Lajosmizse Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.2-15-BK1 azonosítószámú „Zöld város kialakítása” című felhívásra. A projekt keretében 860 000 000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból komplex módon újul meg Lajosmizse belvárosa.

LajosmizseLajosmizseZöld város kialakításaIskola-tó