2024.03.28, Csütörtök

Szentkirály idén is ott lesz a Nemzeti Vágtán

2015.09.15. 05:30

Szentkirály számára ismét sikert hozott a Hírös Lovas Fesztivál keretében tartott verseny: a kecskeméti futamról a település lova bejutott a Nemzeti Vágta budapesti versenyébe.

Hirdetés

 

A Nemzeti Vágta elindulása, vagyis 2007 óta minden évben rajthoz áll Szentkirály. Ez Balogh Leventének, a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnökének köszönhető, és az ő lovardájából kerül ki a versenyző ló is. A legnagyobb sikert tavaly érte el a település: a Nemzeti Vágta középfutamába jutottak.

 

Idén a Nemzeti Vágta előfutamaként is jegyzett Hírös Vágtán Szentkirály település nevében Csiki Árpád indult a Lord Black nevű ló nyergében. Lord Black tavaly harmadik lett a Nemzeti Vágtán – Csiki Árpáddal egy éve dolgozik együtt, és négy hónapja készülnek a Nemzeti Vágtára; minden másnap edzenek.

Szentkirály példája egyedülálló idén a Vágta mezőnyében. A település színeiben egy helyi tulajdonos lova indul, aki helyben edz szentkirályi zsokéval, helyi vállalat  jóvoltából – ez a fajta erős kötődés a településhez egyedülálló a mezőnyben. Lord Black felkészülését a Szentkirályi minden lehetséges eszközzel segíti: a ló az edzés szüneteiben Szentkirályi ásványvizet kortyol.

A Hírös Vágtán induló lovasok közül négyen jutottak be a Nemzeti Vágtára, ahol a települések mintegy 250 ezer helyszíni és több mint egymillió tévénéző előtt mutathatják be látnivalóikat, idegenforgalmi vonzerejüket, legfontosabb termékeiket. A Nemzeti Vágtát szeptember 18-20. között rendezik meg, a helyszín idén is a Hősök Tere lesz.

###

 

Céginformáció

A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A CEMW Holding a tulajdonában álló két magyar társaság, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. révén Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A vállalat tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Nestlé Aquarel, San Pellegrino, Aqua Panna és Perrier márkákon keresztül a cégcsoport egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:

Zsadon Sára

Flow PR

Galéria

Kultúrahirek