2024.04.19, Péntek

Egyre kedveltebbek a Grande borestek a Három Gúnárban

2014.03.09. 08:51

Pénteken este Gere Attila az ország egyik legkedveltebb villányi borásza tartott borestet a kecskeméti Három Gúnár **** Hotel-ben. A Grande boresteken Hovány Márton gesztorkodik és mára elmondható, hogy egyre közkedveltebbek ezek az elegáns vacsorák a hírös-városban.

Hirdetés

A telt házas estek sikere egyértelműen abban van, hogy azokat hosszas tervezés előzi meg. Ráadásul a Három Gúnár Hotel**** és rendezvényház közismert arról, hogy az arra fogékony vendégsereg számára kifejezetten különleges alkalomhoz illő menüsorok összeállításával teszi emlékezetessé az estjeit. A Grade borestek ennek a filozófiának a szellemében immár a negyedik alkalommal lettek pénteken este megszervezve.

A hangulatos szalonzenei aláfestéssel megszervezett estek mozgatórugója mégis Hovány Márton, aki Kecskeméten nem csak az általa forgalmazott tucatnyi autómárkáról, hanem a borkultúra iránti rajongásáról is közismert. Így az ország legismertebb borászok a közreműködésében vállalnak "fellépést" a kecskeméti közönség előtt.

Pénteken este Gere Attila vezette be a borszerető közönséget a kiváló villányi borok rejtelmeibe. Így a 2008-as Solus Merlot, mint az est "legöregebb" szereplője mellett a 2013-as gyöngyöző Rosé-t, olaszrizling is asztalra került. Természetesen az est "csúcsbora" a híres-neves 2009-es Gere Kopár volt, amiről elég annyi, hogy a bor méltó a köré szövődött legendához.

A könnyed hangulatú estek sorozatában ez alkalommal lett megtartva először a "bor-totó". A vacsora végeztével minden asztaltársaság egy pár kérdéses papírlapot kapott, amely kérdésekre ha helyesen válaszolt, részt vehetett a sorsoláson. Az eredményeket látva a kecskeméti borszeretők ismerik is a borászatokat, hiszen 10 nyertes asztal került be a sorsolásba, miközben a kérdések között volt igazán alapos ismeretet igénylő fejtörő is.



A sorolás fődíját Gere Attila és Hovány Márton személyes borkülönlegességei tették érdekessé, amely fődíjat első alkalommal a Bácsmegye.hu szerkesztősége nyerte el!

A szervezők a Grande borestek sikere alapján rövidesen értesítik a tisztelt érdeklődőket a következő esemény részleteiről!