2024.04.20, Szombat

Bács megyei kiválóságokat is díjaztak a diákírók és diákköltők találkozóján

mti

2017.04.23. 12:25

Sárváron adták át a 40. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat díjait. A díjazottak között szerepel kecskeméti, kiskunfélegyházi és bajai pályázó is.

Hirdetés

Mezey Katalin, Kossuth-díjas költő, író, az Írók Szakszervezetének és az Írók Alapítványának vezetője, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjának tájékoztatása szerint az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium, valamint Sárvár önkormányzata idén is meghirdette a Kárpát-medencei diákírók és diákköltők irodalmi pályázatát, valamint ahhoz kapcsolódóan április 18-21 között megszervezte a diákírók és diákköltők találkozóját, amelyre azt az ötven diákot hívták meg az idei pályázók közül, akik a zsűri szerint a legjobban szerepeltek.

Hozzáfűzte: a pályázatokat értékelő előzsűri és zsűri tagjai voltak Baán Tibor költő, esszéista, Bertha Zoltán József Attila-díjas irodalomtörténész, Gere Zsolt irodalomtörténész, Jámborné Balog Tünde József Attila-díjas prózaíró, Kemény István József Attila-díjas költő, író, Kontra Ferenc Márai Sándor és József Attila-díjas prózaíró, szerkesztő, Mezey Katalin, Papp Márió Hanibal Lucic-díjas költő, szerkesztő és Vörös István József Attila-díjas költő, műfordító.

 

Idén is vers, próza és tanulmány kategóriában adtak át díjakat. Íme, a megyénk díjazottjai:

 

Vers kategóriában bronz oklevelet vehetett át Miklya Csanád Máté, Kiskunfélegyházáról.

Próza kategóriában ezüst oklevelet vehetett át Kellerwessel Klaus Kecskemétről. Ugyanezen kategóriában Török Ábrahám kapott még bronz oklevelet, szintén Kecskemétről.

Tanulmány kategóriában ezüst oklevelet vehetett át Radva Luca, Bajáról.

 

 

Forrást: mti

KultúrairodalomSárvárdiákokdíjátadásKárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat