2024.03.29, Péntek

A Dunaszentbenedeki Tájház idén is csatlakozott a Tájházak Napjához

mti, tajhazszovetseg.hu

2017.04.19. 11:19

A Magyarországi Tájházak Szövetsége 2017-ben április 22-23-án rendezi meg a Tájházak Napja elnevezésű országos rendezvénysorozatot. Az esemény Szent György ünnepéhez kötődik: ahhoz az időszakhoz, amely április végén a tavaszi megújulást hozza.

Hirdetés

 

Az eseményen országszerte a legtöbb helyszínen ingyenesen várják a vendégeket. A programok között hagyományőrző csoportok fellépései, kézműves foglalkozások és vásár, valamint szakvezetéses séták, ügyességi versenyek és kiállítások is szerepelnek.

Tavaly az év tájházának választott Dunaszentbenedeki Tájházban idén április 22-én, szombaton 13:00-19:00-ig  a Szent György napi vigadalom elnevezésű rendezvényen több programot is kínálnak a Tájházak Napján: a gyerekeknek hétpróbát, kiállítást, hagyományőrző programokat, kirakodó vásárt és kemencés pogácsát. Az óvodások és az általános iskolások műsora után a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Asszonykórus, valamint a Benedöki Boszik csapata is fellép a rendezvényen.

 

A Tájházak napja programsorozatot először 2013-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy a színes programokat kínáló tájházak a figyelem középpontjába kerüljenek.

 

Forrás: mti, tajhazszovetseg.hu

KultúraBács-Kiskun megyeprogramokDunaszentbenedekTájházak Napjanéphagyomány