2024.04.18, Csütörtök
Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották

Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották

2016.11.02. 12:10

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) októberi tisztújító ülésén a Pécsi Tudományegyetem Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központjának igazgatóját, a PTE tanszékvezetőjét, Dr. Szécsi Gábort az OTDT alelnökévé választották. Szécsi Gábor 2008 óta tölti be ezt a pozíciót, amelyben a szavazásra jogosultak a tisztújító ülésen további négy évre megerősítették.

Hirdetés

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács a hazai tudományos utánpótlásképzés, felsőoktatási tehetséggondozás legnagyobb szervezete, amely a Magyar Tudományos Akadémiával és a magyar felsőoktatási intézményekkel együttműködésben nyújt segítséget a legkiválóbb egyetemi és főiskolai hallgatóknak a kutatómunkában való továbblépéshez, a sikeres tudományos pályakezdéséhez. Az OTDT célja a tudományos tevékenységet végző egyetemi, főiskolai hallgatók és az őket támogató oktatók érdekképviselete, a tudományos diákköri műhelymunka támogatása, az Országos Tudományos Diákköri Konferenciák szervezése, irányítása.

 

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke Dr. Szendrő Péter egyetemi tanár, a Szent István Egyetem rector emeritusa lett.