2024.04.19, Péntek

Ismét útra kel a kecskeméti Kórus

2016.09.07. 12:07

Alig csengettek be az új tanévre, máris kórusfesztiválra utazik a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara. Csehországban, a Brno melletti Vyskov városkában énekelnek szeptember 11 – 16. között. Utazásukat a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatja.

Hirdetés

A Vyskovi ZpívejFest Nemzetközi Gyermek Fesztivált 2005-ben alapították. A fesztiválon eredetileg Vyskov és partnervárosai gyermekkórusai mutatkoztak be, de a kör hamarosan kibővült más kiváló európai fellépőkkel is.

 

A koncertek a műemlék templomokban, a reneszánsz kastély kertjében és a főtéren zajlanak, több száz hallgató előtt A résztvevő kórusok workshopokon cserélhetik ki tapasztalataikat, fejleszthetik együttműködésüket, motiválhatják egymást, közben új barátokat szerezhetnek, élvezhetik a mozgalmas szabadidős programokat.

 

A fesztiválon a házigazda Motylek kórus mellett a Czech boys’ choir (Hradec Králové, Csehország), a Girls’ Choir of Gymnasium Celje–Center (Celje, Szlovénia), a School choir of the Lessing-Gymnasium (Döbeln, Németország), a székesfehérvári Kodály Zoltán Középiskola Vegyeskara és a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara lép föl. A leánykart Durányik László vezényli, zongorán Heibl Anna kísér.

 

A kecskeméti leányok programjuk nemzetközi részében időutazásra invitálják a hallgatókat a reneszánsztól a XXI. századig. A hangverseny második részében magyar népdalok, Liszt, Kodály, Bartók és Daróczi Bárdos kórusművei mellett Karai, Kocsár dalai is felcsendülnek. A harmadik harmadban népszerű dalok, spirituálék fokozzák a hangulatot.