2024.04.25, Csütörtök

Öt nagyszínházi bemutatóval készül az évadra a kecskeméti színház

MTI

2016.08.24. 07:38

Izgatottan készülődik a 2016/2017-es jubileumi évadára az idén 120 éves kecskeméti Katona József Színház.

Hirdetés

A premierek sora szeptember végén Shakespeare Vízkeresztjével kezdődik, Mohácsi János rendezésében. 

November közepén Szirmai Albert és Bakonyi Károly Mágnás Miska című operettjét viszi színre  Rusznyák Gábor .

Január elején állítja színpadra Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című darabját Cseke Péter és Szerednyei Béla.

Henrik Ibsen Hedda Gabler című művét Zsótér Sándor rendezésében február közepén láthatja először a közönség.

Az utolsó bérletes nagyszínházi előadást pedig április közepén mutatják be: Szép Ernő Vőlegény című színművét Szikszai Rémusz rendezi.

 

 A gyermekeknek a nagyszínházban a Micsoda társaság című előadással, valamint az És közben szól a dal 2. munkacímet viselő darabbal készülnek. 
    

A kamaraszínházban Kacsóh Pongrác János vitéz című darabja, valamint Schiller Ármány és szerelem című drámája lesz látható, míg a stúdiószínházban a Katona József drámaírói pályázat díjnyertes darabja, majd Csehov Platonov című műve kerül színre. 
   

 A Kecskemét City Balett - a kecskeméti Katona József Színház táncegyüttese -  Mozart Requiemjét állítja színpadra Barta Dóra koreográfiájával. 
    

Az "Ünnepeljük meg a nagy találkozást!" jelmondattal induló évadban kiállítással, nyílt napokkal és vetélkedőkkel emlékeznek majd meg az idén 120 éves színházról, hiszen a kecskeméti Katona József Színház 1896. október 14-én nyitotta meg először kapuit.
    

- Kecskeméten a közönség átöleli szeretetével a színházat - fogalmazott Cseke Péter igazgató, hozzátéve, hogy ezen túl azonban sikerült a szakma elismerését is kivívni. Az elmúlt időszak díjai mind annak bizonyítékai, hogy jó úton járnak - tette hozzá. 
    

A direktor emlékeztetett arra, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) Macska a forró bádogtetőn című produkciójuk lett a legjobb előadás, a legjobb női főszereplő díját pedig Trokán Nóra kapta. A MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület pedig a legjobb női szereplő díját Csombor Teréznek ítélte oda.
    

A nyári előadásokról Cseke Péter elmondta, hogy az Újvilág Passió ötödik, jubileumi sorozatát nagy sikerrel játszották. A Páratlan páros második részével Balatonföldváron, a Kultkikötőben szerepeltek, ahol a Boeing, boeinggel is nagy sikert arattak. Ez utóbbival a Városmajorban és a Szarvasi Vízi Színházban is felléptek. A szegedi Thealter fesztiválon a Macska a forró bádogtetőn című darabot játszották, míg a helyi Udvarszínházban a Tied a világ című előadást. 
    

Az OlimpiART művészolimpián is nagyszerűen szerepeltek a teátrum munkatársai, hiszen tizennégy arany-, tizennégy ezüst- és négy bronzérmet szereztek az egyes sportágakban - hangsúlyozta az igazgató.

KultúraKatona József Színházpremier