2024.03.29, Péntek

Egyetemi felnőttképzési központ Kecskeméten

2015.01.22. 17:14

Egyetemi képzéseivel, nyugdíjasok számára szervezett nyitott egyetemi programjával, felnőttképzési tanfolyamaival és tehetséggondozási műhelyeivel immár második éve várja a tanulni vágyókat Kecskeméten a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás fejlesztési Karának egyetemi központja.

Hirdetés

Kecskeméti kiegészítő konzultációs lehetőséggel meghirdetett egyetemi képzéseivel, a nyugdíjasok számára szervezett, méltán népszerű nyitott egyetemi programjával, felnőttképzési tanfolyamaival, tehetséggondozási műhelyeivel a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ egyre fontosabb szerepet játszik a „hírös város” oktatási életében. Mint ismeretes, a Központot a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara alapította a városban és a régióban folyó felnőttképzési és emberi erőforrás fejlesztési tevékenység támogatása céljából. Vezetésére Dr. Nemeskéri Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának dékánja Dr. Szécsi Gábor tanszékvezetőt, dékáni megbízottat kérte fel. Az alapítót együttműködő partnerei, a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete, a Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány, az Önkonet Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Bács-Kiskun Megyei Egyesülete segítik a vállalt célkitűzések megvalósításában.

A Bács-Kiskun Megyei Angol-Magyar Kisvállalkozási Alapítvány Inkubátorházában működő Központ lehetőséget kínál arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának levelező mesterképzési, felsőoktatási szakképzési, szakirányú továbbképzési szakjaira felvételt nyert hallgatók immár Kecskeméten is bekapcsolódhassanak az egyetemi képzésekbe. Az egyetem a 2014/2015. tanévben is vállalja, hogy a pécsi székhelyen induló mesterképzésekhez (emberi erőforrás tanácsadó, andragógia, kulturális mediátor, kulturális örökség tanulmányok) és szakirányú továbbképzésekhez (kulturális projektmenedzser, múzeumi kultúraközvetítés, Public Relations és szóvivő, protokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező) megfelelő létszám esetén kiegészítő foglalkozásokat, konzultációkat biztosít a kecskeméti Inkubátorházban. Így a Kecskemétről, a megyéből, a régióból felvételt nyert levelezős hallgatóknak nem kell minden esetben Pécsre utazniuk, ha részt kívánnak venni a szakok előadásain, szemináriumain vagy konzultációin.

A Központ feladata az egyetemi képzések szervezése mellett a térségben folyó felnőttképzési tevékenység és az ennek keretében végzett oktatási, szakértői, szaktanácsadási, kutatási munka minden eddiginél hatékonyabb összehangolása, a regionális felnőttképzési intézmények, szervezetek, vállalkozások hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése. Emellett a Központ több tehetséggondozási és ismeretterjesztő programot is indított az elmúlt időszakban. Ez utóbbiak közé tartozik a népszerű nyitott egyetem, a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme is, amelyek első tanévére csaknem 300 tanulni vágyó kecskeméti nyugdíjas jelentkezett. A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Tudományegyetem és a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége együttműködésében megvalósuló, két szemesztert felölelő program keretében neves egyetemi kutatók tartottak kultúra-művelődés-média, gazdaság-pénzügy, politika-történelem-helytörténet; pszichológia-gerontológia-oktatás, egészség-életmód témakörökben nagy sikerű előadásokat a résztvevőknek. A rendkívüli érdeklődésre tekintettel az a döntés született az együttműködő felek részéről, hogy a program 2015-ben egy új tanév megkezdésével folytatódik Kecskeméten.

 

A Kar képzéseire a jelentkezési határidő 2015. február 15.

További információ: http://felveteli.feek.pte.hu/