2024.03.29, Péntek

A megyei Öveges laborok is várják a vendégeket a Kutatók éjszakájára

kecskemet.hu

2016.09.16. 08:21

Szeptember 30-án zajlik országosan a Kutatók éjszakája programsorozat. Felsőoktatási intézmények, iskolák, kutatóhelyek, múzeumok kínálnak programokat a kutatói pálya és a természettudományok népszerűsítésére. Az iskolák között számos, a TÁMOP 3.1.3 pályázatok támogatásával létrejött diáklabor is kínál programokat.

Hirdetés

A Bács-Kiskun megyében zajló programokról az alábbi linkeken lehet tájékozódni illetve regisztrálni:

Bányai Júlia Gimnázium
Móra Ferenc Gimnázium, Kiskunfélegyháza
Öveges Diáklabor, Piarista Iskola

Egyes programokhoz regisztráció szükséges, erről érdemes előre tájékozódni, a laborok mindenkit várnak.

 

 

Megnyitja kapuit a látogatók előtt a budapesti Jedlik Ányos és a Fasori Evangélikus Gimnázium laborja; Miskolcon három Öveges labor: a Hermann, a Lévay és az Avasi Labor; a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium, a szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum, a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium laborja, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának Inczédy Dénes Természettudományos laborja. Programot kínál a csongrádi TETUDOD labor, a szekszárdi Hevesy Labor és a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Természettudományos Laborja, valamint a piarista Öveges Diáklabor.

 

A programok sokszínűek: természettudományos játszóház, előadások, látványos kísérletek, régi kísérleti eszközök kiállítása, kísérletezős állomások, robotika bemutatók és foglalkozások, mikroszkópos vizsgálatok…