Közösség

Szamárbarát zebrák garázdálkodtak Bátaszéken

2017.11.30

Az állatok egy cirkuszból szabadultak el.

Kecskeméti gimnazisták nyerték a PénzSztár verseny megyei selejtezőjét

2017.10.27

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata nyerte az immár ötödik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének Bács-Kiskun megyei selejtezőjét.

Idén is elindul a nyári diákmunka program

2017.05.31

A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a program indulásakor (július 1-jén) már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor (augusztus 31-én) pedig még nem múltak el 25 évesek.

Személyijövedelemadó-bevallás határideje: május 22.

2017.05.11

Az új internetes e-SZJA felületen keresztül – mely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról elérhető – a legegyszerűbb átnézni, elfogadni vagy akár kiegészíteni az szja-bevallási tervezetet. Sőt még az 1+1 százalékról dönteni is itt lehet a leggyorsabban hiba nélkül. A rendszer használatához csupán ügyfélkapus regisztráció szükséges, így akinek még nincs, még mindig nem késő Ügyfélkaput nyitni.

Bács-Kiskun megyéből közel 400-an neveztek a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra

2017.04.05

A Magyar Telekom és a Budapest Sportiroda szervezésében április 8-án és 9-én megrendezendő futamok rajtja és befutója új helyszínen lesz, a Városligetben. Magyarország 995 településéről neveztek futók az eseményre. Budapestet és Pest megyét nem számítva a legtöbben Fejér megyéből, majd utána közel 400 fővel neveztek Bács megyéből.

Így tanulhatnak a jövő sofőrjei

2017.03.24

Az autóipari technológiák őrült tempójú fejlődése nemcsak olyan izgalmas újdonságokkal szolgál, mint az önvezető autók, de komoly kihívásokat is jelent a közlekedésbiztonsági szakemberek és a járművezető képzés számára. A közúti közlekedés jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kihívásairól a minap Budapesten tartott konferencián a szakemberek azt mutatták be, miként fog változni az autók és vezetőik kapcsolata, és hogyan lehet erre felkészíteni a ma sofőrjeit.

A Fradi legendás játékosai avatják fel a kiskunmajsai műfüves pályát

2017.03.22

Március 25-én, szombaton 14 órakor avatják Kiskunmajsán a Horváth István Sporttelepen elkészült műfüves focipályát. A szalagátvágást követően kezdődik a Kiskunmajsa – Ferencvárosi TC öregfiúk labdarúgó mérkőzés.

Nincs veszélyben a lakosság a kanyarómegbetegedések miatt

2017.03.10

Magyarország járványügyi helyzete stabil, a lakosság a Makón észlelt kanyarómegbetegedések miatt nincs veszélyben - mondta az Országos Epidemiológiai Központ főigazgató-főorvosa.

Újra szólhat a nagykőrösi templom harangja

2016.10.28

A város, az egyház és a helyiek egyaránt beszálltak a beruházáshoz szükséges forrás előteremtésébe.

A meteorológusok szerint az utóbbi száz év leghidegebb telének nézünk elébe

2016.10.10

A 2016/2017-es tél az utóbbi száz év leghidegebb tele lesz Európában, figyelmeztetnek a meteorológusok. A kontinenst sarkvidéki légtömegek szelik majd át, a nap csak ritkán fog előbújni a felhők mögül, írja az adevarul.ro.

Megkezdődött a hűtlen kezeléssel vádolt 75 ember tárgyalása

2016.10.03

A vádlottak között vannak a takarékszövetkezet egyes vezetői, tisztségviselői, ügyintézői, de cégek vezetői és magánemberek is, akik hiteleket vettek fel a Bács-Kiskun megyei pénzintézettől.

Vasárnap új polgármestert is választanak Fülöpházán

2016.09.28

A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Reggelivel és uzsonnával várják a bringásokat holnap több helyen a megyében

2016.09.21

A nemzetközi Autómentes Nap alkalmából a Magyar Kerékpárosklub finomságokkal lepi meg a bringásokat Kecskeméten, Kiskőrösön és kiskunhalason szeptember 22-én.

Rezét Gőzös indul szombaton a Gemenci erdő mélyére

2016.09.15

Kézihajtányozás, nosztalgiaszerelvény, lovasfogatozás, népi játékok, vasútmodell-bemutató, interaktív kiállítások és még ezernyi csoda várja mindazokat, akik szeptember 17-én részt vesznek a Gemenci Erdei Vasút napján, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

Nyakvágófutás: egyre többen, egyre többet

2016.09.02

Az indulók létszámát és az általuk megtett kilométerek számát illetően a cím mindenképpen ráillik a Futaszög S.E. által megrendezett IV. Nyakvágófutás félmaraton+ és családi napra, melyet Ballószögön rendeztek meg augusztus 28-án, vasárnap.

Darvadozásra hív a Kiskunsági Nemzeti Park

2017.11.04

Idén már 6. alkalommal rendezik meg a Fehértavi Darvadozás – a madárvonulás dél-alföldi ünnepe elnevezésű népszerű rendezvényt. November 10-11-én, Szatymazon várják az érdeklődőket, ahol több helyszínen párhuzamosan zajlanak majd a családi programok, de a főszereplők természetesen a darvak lesznek.

Tompa is csatlakozott a Közösségi Kertek Éjszakájához

2017.09.01

2016 őszén tizenkét fővárosi közösségi kert összefogásával megrendezték az I. Közösségi Kertek Éjszakáját. 2017-re már vidéki kertközösségek is csatlakoztak, hogy megmutassák a közösségi kertekben rejlő energiát.

Ketyeg az óra: öt nap van hátra az szja-bevallás határidejéig!

2017.05.18

Akik a NAV bevallási tervezetét elfogadják, azoknak nem kell tenniük semmit, ugyanis a tervezet minden további adminisztráció nélkül hivatalos bevallássá válik.

Ha átnézte és egyetért bevallásával, nincs más teendője

2017.04.06

Május 22-e után a bevallási tervezet hivatalos bevallásnak minősül majd, ha addig nem nyilatkozik másképp az adózó. Lényeges, hogy mindenki nézze át a tervezetet, mert az adózók felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzon semmi.

Indul a medvehagymaszezon! Mire figyeljünk?

2017.03.27

A medvehagyma gyűjtési szezonja március vége, április eleje. Sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy a hazánkban több helyen is megteremő „vadfokhagyma” gyűjtése engedélyhez kötött.

Érdemes mielőbb átnézni a NAV által készített SZJA tervezetet

2017.03.23

Sokan már az első pillanatban felkeresték a NAV új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását akár a nav.gov.hu oldalról elérhető felületen ügyfélkapus jelszóval, akár papíralapon vagy a NAV bármely ügyfélszolgálatán.

Szemétszedéssel az erdőkért

2017.03.16

Erdőtakarítási akciót hirdet a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. 2017. március 21-én, kedden délelőtt az "Erdők Nemzetközi Napja" alkalmából Bács-Kiskun megye erdeiben. Az önkéntesek csatlakozását is várják!

Egy januárban kilakoltatott lakosért gyűjtésbe kezdett a nagyrévi polgármester

2017.01.26

A Tiszazugban nem lett egyszerűbb az élet - Burka István Nagyrév polgármestere, Gál József alpolgármester és Kátainé Jómás Erika képviselő egy a házából kilakoltatott, majd e miatt kórházba került nagyrévi asszonynak kezdtek gyűjtésbe a falu facebook oldalán keresztül.

Felvidéken jártak a szentkirályi hetedikesek

2016.10.18

A Szentkirályi Általános Iskola 7.osztályos tanulói az Emberi Erőforrások Minisztérium Határtalanul pályázatán 627.000 Ft-ot nyertek.

Boldog Iskola lett a Félegyházi Móra

2016.10.08

A tanév során az intézmény minden osztálya és minden tanulója 10 alkalommal az osztályfőnökök által tartott boldogságórán vesz részt, az osztályfőnöki órák keretein belül.

Két kecskeméti diák a nemzet fiatal tehetségei ösztöndíjasai között

2016.09.29

Szécsi Adél Lilla és Dobák Dávid, akik egyaránt a Katona József Gimnázium tanulói, a logika, matematika területén elért kimagasló eredményeikért részesültek az elismerésben.

Népszavazási kampány Kiskunmajsán

2016.09.23

Rákossy Balázs tartott tegnap este lakossági fórumot a városban, felhívta a figyelmet a betelepítés jogszerűtlenségére, és kérte, minél többen vegyenek részt a népszavazáson.

A megyei Öveges laborok is várják a vendégeket a Kutatók éjszakájára

2016.09.16

Szeptember 30-án zajlik országosan a Kutatók éjszakája programsorozat. Felsőoktatási intézmények, iskolák, kutatóhelyek, múzeumok kínálnak programokat a kutatói pálya és a természettudományok népszerűsítésére. Az iskolák között számos, a TÁMOP 3.1.3 pályázatok támogatásával létrejött diáklabor is kínál programokat.

Átlagon felüli boldogság Bács-Kiskunban

2016.09.14

Kecskemét a hatodik legboldogabb megyeszékhely. Az is kiderült: minél kisebb helyen él, minél több gyerekkel, annál boldogabb a magyar.

Új helyszínnel bővül a Vadaskert családi napja

2016.09.01

A Vadaskert előtti téren is lesznek színpadi programok szeptember 4-én, vasárnap.