2024.04.19, Péntek

Magyar Idők - Ónodi-Szűcs Zoltán lesz az új egészségügyi államtitkár

2015.10.05. 05:42

Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár - értesült a Magyar Idők.

Hirdetés

A lap online kiadásában megjelent szombati cikkben ismertetik, Ónodi-Szűcs Zoltán 1991-ben végzett általános orvosként, egészségügyi szakmenedzser, de jelenleg is tanul: a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója. Az egészségügy szervezésében 2003 óta vesz részt, akkor nevezték ki a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére, amelynek átalakítását követően 2004 októberétől a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt. 
 2006-tól a debreceni Kenézy Kórház főigazgatójaként dolgozott, és ebben a funkciójában vezényelte le az intézmény gazdasági társasággá alakítását, majd a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, később a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke lett. 2012 februárjától a központosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója. Tavaly október 1-jétől pedig a GYEMSZI főigazgatója. 
 Az intézmény azóta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nevet viseli - írták. Zombor Gábor szeptember 30-i hatállyal mondott le tisztségéről, azóta Beneda Attila helyettes államtitkár megbízottként vezette az államtitkárságot. 
 Az MTI kereste az államtitkárságot, ahol sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták az értesülést.