2024.04.16, Kedd

Elkezdődött Bács-Kiskunban a "Rideg"-korszak

2014.10.22. 18:30

Az új megyei közgyűlési elnök Rideg László nevéhez méltó módon, azaz hajlíthatatlannak és szigorúnak tűnően tartotta meg szerdán délelőtt az alakuló ülését az új Bács-Kiskun megyei közgyűlés a hajósi érseki kastély dísztermében rendezett kihelyezett ülésen.

Hirdetés

Mint azt Rideg László a Bács-Kiskun megyei Fidesz-KDNP megyei listavezetője a választás előtt adott interjúban többek között elmondta, miszerint ha megválasztják, akkor arra fog törekedni, hogy a megye 11 járásában mindenhol tartson a megyei közgyűlés kihelyezett üléseket, így mindjárt az alakuló ülésre sem Kecskeméten került sor, hanem a korábban a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Érseki Kastélyban Hajóson, amit egy jelentős beruházással újítottak fel 2009-ben.



A ceremónia rendkívül tiszteletre méltó volt, látszott, hogy a szervezők jelentős gondossággal tervezték meg annak minden egyes lépését. Így már az ülés megkezdése előtt megkezdődött a protokoll, egyrészt a képviselőkről készült egyéni fényképek elkészítésével és persze az sem lehetett véletlen, hogy Bányai Gábor a leköszönő megyei elnök az ülés megkezdése előtt érkezett és mindenkivel kezet fogott.

Az egész esemény mind küllemében, mind a megjelentek viselkedésében azt tükrözte, hogy ez a szervezet tudatában van annak, hogy a következő években a felhasználható források alapján Bács-Kiskun megye gyökeres fejlődésében működhetnek közre, hiszen a megyében a következő években több százmilliárd forint fejlesztésre lesz lehetőség.



Így dr. Zöld Lászlóné levezető korelnök köszöntőjét követően ki más áldhatta volna meg az új testületet az érseki kastélyban, mint Bábel Balázs kalocsai érsek. Amit követően már a szokásos alakuló ülések protokolljai szerint a képviselők átvették a mandátumukat, majd szavaztak az elnök és az alelnök személyéről.

Ennek megfelelően a következő 5 évben a Bács-Kiskun megyei közgyűlés a következő képen áll össze:

A 24 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP 14, a Jobbik 5, az MSZP 3, a DK és az LMP 1-1 mandátumot szerzett képviselője tett esküt.

A Fidesz-KDNP-s elnököt ellenjelölt nélkül 22 igen szavazattal választották meg, egy tartózkodás mellett. Egyvalaki nem szavazott.
Rideg László 57 éves pedagógus 2002 óta a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja, az utóbbi négy évben alelnöke. Közben Kiskőrösön a gimnázium megbízott igazgatójaként is tevékenykedett.



A közgyűlés 23 szavazattal a Fidesz-KDNP jelöltjét, Rausch Sándort választotta alelnöknek, aki korábban is a megyei közgyűlés alelnöke volt.

A választás eredményeképpen a pártok a következő számban kerültek a megyei testületbe:

BÁCS–KISKUN FIDESZ-KDNP  14    JOBBIK  5    MSZP  3    DK  1    LMP  1 

 A közgyűlés összetétele:

Dr. Balogh László András

MSZP

Fercsák Róbert

FIDESZ-KDNP

Gáspár Ferenc

FIDESZ-KDNP

Gáspár Zsolt Gábor

FIDESZ-KDNP

Hornyák József

JOBBIK

Jankovszki Zoltán

FIDESZ-KDNP

Jekő Attila

MSZP

Kiss Kálmán Tibor

LMP

Kollár László

JOBBIK

Lenkei Róbert

FIDESZ-KDNP

Mamuzsits Sándor

MSZP

Nagy Lajos

DK

Oberna Zoltán

JOBBIK

Pap Ágnes

FIDESZ-KDNP

Rausch Sándor

FIDESZ-KDNP

Rideg László Kálmán

FIDESZ-KDNP

Dr. Skribanek Zoltán

FIDESZ-KDNP

Suhajda Krisztián

JOBBIK

Szedmák Tamás

FIDESZ-KDNP

Szűcs Imre

JOBBIK

Temerini Ferenc

FIDESZ-KDNP

Varga Nelli

FIDESZ-KDNP

Vörösmarty Attila

FIDESZ-KDNP

Dr. Zöld László Csabáné

FIDESZ-KDNP