2024.05.14, Kedd

A KDNP Kerekegyházán is támogatásáról biztosította Salacz Lászlót

2014.02.14. 06:05

Csütörtökön este a kerekegyházi Beretvás Borházban várták a kerekegyházi kereszténydemokraták és fideszesek a Bács-Kiskun megye északi részén elterülő Kunszentmiklóstól-Kecskemétig tartó választási körzet Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselő jelöltjének a bemutatkozását. A jelölt előadását szó szerint tapssal köszöntötték.

Hirdetés

A kiskunsági pusztaságokat is magába foglaló választási körzet elődjében, az országban a harmadik legnagyobb támogatottsággal választották meg a jobboldal jelöltjét, így a megismerést követően Salacz Lászlót is teljes mellszélességgel támogatja a körzet déli központjának a szerepét betöltő város Kerekegyháza – jelentette ki Kelemen Márk a város polgármestere a Fidesz kerekegyházi elnöke.

Az est házigazdája a KDNP megyei elnöke Szabó Sándor volt aki előzőleg a Bácsmegye.hu számára elmondta, hogy a keresztény világnézeti párt erkölcsi támogatása sokat jelenthet a Salacz László részére. A körzetet jellemzően elmondta, hogy ebben a körzetben is a KDNP tagsága döntően az értelmiség köréből kerül ki illetőleg lehet itt mellébeszélni, de ez értelemszerűen nem konkrétan de az egyházak és a hívő emberek támogatását is jelenti.

A KDNP tagsága döntően a helyi egyházi civil szervezetek tagjai, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a tágabb egyházi közösségek tagjai alkotják. "Nem lehet kétség afelől, hogy a jobboldal korábbi jó eredményeit nagyban befolyásolta, hogy a szervezeteinket alkotó kemény mag véleményformáló képességgel bír az egyes településeken és ezzel a képességével felelősen él is." - mondta el Szabó Sándor.

A Bács-Kiskun megyei 1-es körzetben a legnagyobb szervezetünk Kecskeméten van, de jelentős szervezetünk van még Lajosmizsén, Kerekegyházán és Kunszentmiklóson is, illetve miden településen vannak KDNP-s sejtek, akik mind-mind tudják segíteni a pártszövetség jelöltjének Salacz Lászlónak a munkáját.


Salacz László elmondta, hogy mindkét rendszerváltó párt volt, 2006-óta pedig pártszövetségben működik együtt a Fidesz és a KDNP. Mind a két pártnak a programjában kiemelt szerepet tölt be a család, ami mind Magyarország mind pedig az Európai Unió alapköve is. a Fidesz képviseli a két párt közül a polgári értékeket, a KDNP pedig a keresztény értékeket képviselik és ez a két értékrend erősíti egymást.

Úgy gondolom a megyében, Kecskeméten ahol alpolgármesteri szinten képviselteti magát a KDNP, illetve országos szinten ahol miniszterelnök-helyettesként mind-mind az bizonyítja, hogy a két párt harmonikusan tud együttműködni.

Én, mint jogász már korábban is nagyon sokszor egyeztettem a különböző egyházak képviselőivel a körzetben, akiknek alapvetően abban tudtam segíteni, hogy alkalmazni tudják a felgyorsult világ pályázati lehetőségeit, mert ezekhez nehezebben tudnak alkalmazkodni.

Például a két párt közötti jó partnerségnek is köszönhető, hogy várhatóan egy nap alatt fogom tudni összegyűjteni a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat, ami azt gondolom, hogy mindennél többet mond.