2024.03.28, Csütörtök
Jelentősen csökkenti a kórházban töltött időt ez a kecskeméti beruházás
látványtervek: ÁEEK

Jelentősen csökkenti a kórházban töltött időt ez a kecskeméti beruházás

magyarepitok.hu

2020.11.02. 15:24

A Bács megyei kórház kétszintes új épületet kap, országszerte összesen 19 ilyen részleget alakítanak ki.

Hirdetés

Megkezdődött az egynapos sebészeti egység építése a kecskeméti megyei kórházban. A nettó 2 milliárd forint értékű fejlesztés kivitelezője a VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft.

A beruházó Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közleményéből kiderült,

a projekt célja az aktív fekvő betegellátási forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével.

Ennek érdekében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy kétszintes, 2890 négyzetméteres épület jön létre. A beruházás várhatóan 2022 első negyedévében fejeződik be.


A költséghatékonyság is nő

A közlemény rámutat, a szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen lerövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma. Az egynapos sebészeti ellátás erősödésével növekszik majd a műtét után 24 órán belül távozott betegek aránya. Emellett az egynapos sebészeti beavatkozások számának emelésével költséghatékonyabbá is válik az aktív ellátás.

A kecskeméti projekten kívül számos hasonló zajlik az országban: összesen csaknem 11,5 milliárd forint értékben zajlanak ilyen munkálatok. Ezek során 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén önálló, multidiszciplináris, legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részleget alakítanak ki hazánkban.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap tárfinanszírozásával valósul meg.

KözéletKecskemétVER-BAUkórházfejlesztés